Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

ČT natočí kultovní sitcom Kancl. Hlavní roli získal Václav Kopta

Kultura

  11:30
Česká televize začne brzy natáčet remake světoznámého televizního díla scenáristů Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta The Office z roku 2001. Jedná se o fiktivní dokument, který popisuje kancelářský život v brněnské firmě obchodující s papírem. Režisérem seriálu je Milan Šteindler, v hlavní roli se objeví Václav Kopta.

Režisér Milan Šteindler a Václav Kopta při natáčení seriálu Kancl. foto: ČT

V české verzi firmu řídí vedoucí pobočky Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálně nudným způsobem.

Václav Kopta jako Marek Chvála, šéf firmy Papír a Print.

Kancelář společnosti Papír a Print začne produkovat papír už v lednu příštího roku, kdy její každodenní rutinu naruší početný štáb České televize. Do křesla vedoucího skoro největšího velkoobchodu s papírem se posadí herec Václav Kopta. Dále se v seriálu objeví Sára Venclovská jako Anna Kručinská, Pavla Vitázková jako Lenka Falešníková-Vondráčková a další. Seriál bude vznikat v režii Milana Šteindlera.

Kancl po česku: Sára Venclovská jako Anna Kručinská, Václav Kopta jako Marek Chvála, Pavla Vitázková jako Lenka Falešníková-Vondráčková

"Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office," říká Ricky Gervais, herec a spoluautor formátu a dodává: "Praha byla prvním místem na světě, kde vznikla pódiová verze, a já jsem rád, že se nyní chystá i televizní adaptace. Můžete začít vymýšlet vtipy o Gervaisovi a dalším tučném šeku."

ČTĚTE TAKÉ

"Kancl přináší naprosto unikátní humor, který vychází z trapných, většině lidí však důvěrně známých situací," představuje seriál kreativní producent David Ziegelbauer. "Ke scénářům jsme přistupovali s velkým respektem. Přepracovali jsme je tak, aby neztratili genialitu originálu, a přitom je ušili na míru českému divákovi. Pevně věřím, že přineseme na české obrazovky zábavný formát, který v domácí televizní produkci nemá obdoby," dodává producent.

Ricky Gervais jako šéf kanceláře David Brent.

The Office odvysílala BBC ve Velké Británii poprvé v roce 2001. Stal se národním a poté také celosvětovým hitem. Licenci později koupily televize v několika zemích. Nejúspěšnější je americká adaptace, které stanice NBC od roku 2005 vyrobila 201 epizod.

Tým původního Kanclu: Gareth (Mackenzie Crook), David (Ricky Gervais), Dawn (Lucy Davis) a Tim (Martin Freeman).

Česká televize pro výrobu seriálu získala licenci BBC a v Tvůrčí producentské skupině Davida Ziegelbauera natočí začátkem roku 2014 prvních šest dílů.

Autor: