Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čtvero ročních dob jako pantomima zahájí festival v Krumlově

Kultura

  19:00
ČESKÝ KRUMLOV - Hudba Antonia Vivaldiho zahájí v pátek 27. ročník Festivalu komorní hudby Český Krumlov. V proslulém barokním divadle zazní Čtvero ročních dob doplněné o originální hudebně-taneční pantomimu.

Festival komorní hudby Český Krumlov foto: ckrumlov.info

Představení se hraje dvakrát: v pátek samostatně a 29. června jako součást a jeden z vrcholů tradiční Barokní noci. Na víkendový program naváže série komorních koncertů. Mezi interprety nechybí Jiří Stivín, Talichovo kvarteto či Eben trio, informoval za pořadatele Jindřich Bálek.

Hudební stránku netradičního pojetí Vivaldiho díla zajistí Capella Regia s Robertem Hugem, který spolupracuje i na divadelní synopsi spolu s režisérem a mimem Števem Capkem a Jiřím Bilbo Reiningerem. "Šlo o to rozehrát pantomimu na motivy, které Čtvero ročních dob nabízí, ať už je to ptačí zpěv, tanec pastýřů nebo bouřka, a využít všechny způsoby, ve kterých může hrát samotné barokní divadlo," uvedl Robert Hugo.

O příběh se postarají klasické postavy z komedie dell´arte v bohatých kostýmech, mezi kterými nechybějí alegorická ztvárnění ročních období.

Jiří Stivín I Talichovo kvarteto

Sérii festivalových koncertů zahájí 30. června varhanní koncert Roberta Huga v Kapli sv. Martina v českokrumlovském Městském parku. Na stejném místě večer vystoupí také Trio Karageorgiev. Na jazzový večer na terase Hotelu Růže se letos vrátí flétnista Jiří Stivín, který zde vystoupí 2. července s kytaristou Jaroslavem Šindlerem.

Řadu koncertů v Maškarním sále zámku zahájí 3. července Festivalový orchestr Český Krumlov s houslistou Janem Fišerem jako sólistou. O den později zde 4. července vystoupí v rámci programu Ozvěny Pražského jara klavíristé Juka Jošimurová a Pavel Zemen. V pátečním programu bude hostem festivalu Talichovo kvarteto. Během závěrečného víkendu vystoupí v sobotu Eben Trio a festival 7. července zakončí sopranistka Barbora Polášková a kytarové Duo Siempre Nuovo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!