Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zemřel D. H. Peligro, bubeník amerických punkerů Dead Kennedys

Bubeník D. H. Peligro foto: ČTK

Na následky úrazu hlavy po pádu z výšky zemřel D. H. Peligro, vlastním jménem Darren Henley, bubeník americké punkové kapely Dead Kennedys. Informovala o tom americká média s odvoláním na prohlášení kapely.
  13:21

D. H. Peligro byl od roku 1978 pilířem hudební scény v Los Angeles a San Francisku, napsal web stanice CNN.

„V následujících dnech oznámíme detaily týkající se posledního rozloučení. Žádáme veřejnost, aby respektovala soukromí jeho rodiny v tomto těžkém čase,“ uvedli v prohlášení Dead Kennedys, s nimiž D. H. Peligro přerušovaně hrál téměř 25 let.

Nastoupil k nim krátce po vydání debutu Fresh Fruit For Rotting Vegetables, nahrál s nimi zásadní desky jako Plastic Surgery Disasters, Frankenchrist nebo Bedtime For Democracy.

Krom toho byl v roce 1988 krátce členem Red Hot Chili Peppers. Odešel kvůli neshodám s některými členy, nicméně přátelství s baskytaristou Fleou (vlastním jménem Michaelem Balzarym) a zpěvákem Anthonym Kiedisem mu vydrželo.

„Když jsem tě poprvé slyšel hrát s Dead Kennedys v roce 1981, vyrazil jsi mi dech. Ta síla, duše a nespoutanost. Byl jsi mi milovaným přítelem. Odpočívej v pokoji a klidu od všeho, co tě drželo a poutalo,“ napsal Flea na svůj Instagram.

Na bubeníkovo úmrtí reagoval na svém Twitteru i kytarista americké kapely Alice In Chains William DuVall: „Nikdy nezapomenu na koncert DKáček v květnu 1983, kdy celý koncert šílel za bicími a pak jediným skokem přeletěl svoji soupravu přímo na ruce publika. Byl naprostou legendou.“

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!