Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Další překladatel afroamerické básnířky odstraněn. Nevyhovoval prý kladeným požadavkům

Katalánský spisovatel najatý k překladu básně Amandy Gormanové, recitované při inauguraci amerického prezidenta Joea Bidena, byl odvolán z překladu díla, protože nevyhovoval profilovým požadavkům. Jde již o druhý případ odstoupení od překladu poezie mladé Afroameričanky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

Báseň Amandy Gormanové The Hill We Climb jsem přeložil, opatřil poznámkami a nahrál na naše nejznámější úložiště. Stačí zadat "amanda gorman". Přeji příjemnou četbu.

0 0
možnosti
AK

Jediný černoch, který je schopný něco srozumitelně přeložit je Mike Tyson!

0 0
možnosti
JP

tak je to jednoduche, proste cernosi at si prekladaji vsechno sami a bude pokoj, ne? Ale beda, jestli nejaky cernoch prelozi neco od belocha!

0 0
možnosti
PB

P67e37t74r 96B36e70r44g

15. 3. 2021 12:30

Není černá, jako černá. Správného překladatele musíte hledat nejlépe v rovníkové Africe.

0 0
možnosti
AK

Nemusí to být pravda v roce 1986 bylo v Černobylu také hodně černochů, ale překládat uměli jen hromady uranu.

0 0
možnosti
RK

Kdybych skládal básně a jako bílý řekl, že si přeji, aby mé texty překládal člověk bílé pleti, byl bych označen za rasistu nejhrubšího zrna. Avšak tento přístup v případě oné básnířky je naprosto stejný, taky rasistický, akorát vůči bílým, ale to se nikdo neodváží říct nahlas.

0 0
možnosti
Foto

Rozmařilá společnost, která se za svůj blahobyt stydí, si vymýšlí hlouposti a dělá z komára velblouda. Zdá se, že ani epidemie viru z komunistické části Číny světem dost nezatřásla, aby se vrátil k zdravému rozumu.;-€

0 0
možnosti
PK

Dotaz na redakci LN: proč nás obtěžujete stále stejnými bláboly o chudácích "utlačovaných" černoších??? A to nemáte ani tolik soudnosti a slušnosti vůči nám, Evropanům, abyste je správně nazvali "černochy", nikoliv jakousi dvouslovní zpotvořeninou? Protože vězte, že já jsem NIKDY za celých svých šedesát let Afroameričana nepotkal. Vždy jen černochy... :-/

0 0
možnosti
AP

Obiols je archetyp slušného člověka současného západu: dostane přes rypák, sklopí hlavu, řekne, že to chápe a všem se omluví za komplikace, které způsobil. A abych nikomu nezůstal dlužen, archetyp českého demokrata vysloví Obiolsovi obdiv a freneticky zatleská těm, co mu přes ten rypák dali.

0 0
možnosti
Foto

Spíše archetyp trouby.;-D

0 0
možnosti
Foto

Pro nás opravdu zásadní problém, kterým nás Premium krmí....

0 0
možnosti
JN

Udivuje že ty její pomatené bláboly chce vůbec někdo překládat .. :-)

0 0
možnosti
Foto

To je ten problém: Příliš mnoho pomatenců (současným US presidentem počínaje).

0 0
možnosti