Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Dan Brown nebo Jane Goodallová .Virtuální fórum Meltingpot láká na více než sto řečníků

Spisovatel Dan Brown v Praze (18. září 2018) foto: Richard Klíčník, Argo

Oblíbené fórum Meltingpot letos probíhá v online prostředí. Zdarma od čtvrtého do sedmého listopadu nabídne pohledy na život, civilizaci a současně dění od velmi zvučných jmen. Akci je možné sledovat po registraci na www.ColoursUniverse.cz.
  12:15

„Velmi nám chyběla možnost uspořádat živé Meltingpot fórum jako součást Colours of Ostrava. Uvědomili jsme si, že nám online prostředí umožňuje propojení hostů, jaké by bylo u normální akce nemožné. Rozhodli jsme se propojit nejen naše hvězdy minulých ročníků, ale také najít mnoho nových, které nám mají co říci,” vysvětluje Zlata Holušová, ředitelka Colours of Ostrava a kurátorka fóra Meltingpot.

Pastor, řečník, komik a manželský poradce Mark Gungor. Fórum Meltingpot 2019.
Jane Goodallová

„Zaměřili jsme se na to, co cítíme, že je nejdůležitější - regenerace civilizace. Chceme hledat recepty, jak celou situaci zvládat lépe, jak se inspirovat a jak najít nové podnětné myšlenky pro každého z nás,” dodává.

Pozvání přijali například spisovatelé Dan Brown, Tuvia Tenebom, Laurent Binet nebo Orhan Pamuk. Dále promluví třeba legenda v oblasti práv zvířat a životního prostředí Jane Goodall, futuristický mnich Bruno Marion, pastor a komik Mark Gungor, historik Igor Lukeš  nebo ekonom Tomáš Sedláček. Kompletní seznam účastníků je na webových stránkách akce. 

„Diváci by měli být okouzleni moudrostí mnohých, inspirováni myšlenkami s jedinečnostmi a nabití energií z virtuálního setkávání. Chceme vytvořit virtuální svět, kterým přiblížíme myšlenky, které byste jinak nenašli, osobní cesty, které můžete následovat, svět, který nás velmi bavilo tvořit,” uzavírá Zlata Holušová.

Virtuální fórum bude v průběhu live streamu od 4. do 7. listopadu přístupné zdarma, po jeho skončení budou všechny debaty dostupné v archivu za poplatek 199 Kč. Pro držitele vstupenek na festival Colours of Ostrava zůstane i archiv přístupný zdarma. Pro návštěvu fóra, tedy přístup k live streamu, je třeba se registrovat předem na www.ColoursUniverse.cz.

Autor: