Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Deep Purple se vrací do Česka, zahrají v Praze i v Olomouci

Kultura

  14:00
PRAHA - Do České republiky se po více než roce vrátí legendární hardrocková britská skupina Deep Purple. V pražské O2 aréně vystoupí 26. října, o den později zahraje na olomouckém zimním stadionu. Informoval o tom Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation.

Deep Purple foto: ČTK

V Česku se tato slavná kapela představila už vícekrát, naposledy
koncertovala v Praze loni 4. května. V říjnu se jejich fanoušci podle
Nováka mohou těšit "na klasické evergreeny z dlouholeté diskografie Deep Purple a na pořádnou porci hardrocku a jejich typický a nezaměnitelný zvuk".



Vstupenky za 690 a 1190 korun budou v prodeji už od 7. května ve sběrnách společnosti Sazka. Rezervovat si je lze také na www.sazkaticket.cz.



Deep Purple začínali kariéru na sklonku 60. let a největší úspěchy sklízeli v 70. letech. Debutové album Shades of Deep Purple, na němž se ještě podílel zpěvák Rod Evans, vyšlo v září 1968. Spolu s Led Zeppelin nebo Black Sabbath jsou považováni za průkopníky tvrdého rocku.



Kapela za dobu své existence prodala přes 100 milionů desek, jimiž
ovlivnila celé generace muzikantů i posluchačů. Ve skupině se vystřídalo mnoho slavných instrumentalistů a zpěváků. V poslední sestavě Deep Purple od roku 2002 figurují zpěvák Ian Gillan, klávesista Don Airey, baskytarista Roger Glover, kytarista Steve Morse a bubeník Ian Paice, poslední ze zakládajících členů kapely.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...