Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Desítky policistů, strážníků a vstup jen s průhlednou taškou. Praha se chystá na Arianu Grande

Kultura

  14:39
PRAHA - Před dvěma lety její koncert v anglickém Manchesteru doprovázel teroristický útok, při němž zahynulo devatenáct lidí. Následky této tragédie se s americkou zpěvačkou nesou dodnes. Fanoušci, kteří ve středu večer zavítají na její pražský koncert v O2 areně, se tak musí připravit na speciální bezpečnostní opatření. Do haly budou vpuštěni pouze s jedním průhledným zavazadlem – na kabelky či peněženky mohou zapomenout.

Ariana Grande. foto: Reuters

Podle pořadatelské agentury Live Nation CZ, která o bezpečnostních krocích informovala, by zavazadla návštěvníků měla být ze stoprocentně průhledného materiálů, ať už plastu, vinylu nebo PVC.

Zároveň by neměla být větší než zhruba 30x15x30 centimetrů, což odpovídá přibližně velikosti formátu A4. „Povoleny jsou také průhledné plastové sáčky (i uzavírací) do obsahu 3,7 litru (1 gallon),“ uvedla agentura s tím, že pravidla jsou závazná pro všechny účastníky akce. Zakázány jsou rovněž fotoaparáty, kamery a nahrávací zařízení - s výjimkou mobilních telefonů.

Kdo konkrétně taková opatření inicioval, není zřejmé. Petr Novák, PR zástupce agentury Live Nation CZ, na dotazy serveru Lidovky.cz do vydání textu nereagoval.

Lze se však domnívat, že bezpečnostní kroky vycházejí přímo od Ariany Grande. Zpěvačka se na jaře svěřila, že po explozi před koncertní halou, při níž v květnu 2017 zemřelo devatenáct osob a dalších zhruba 60 lidí bylo zraněno, trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Na Instagramu dokonce zveřejnila rentgenové snímky svého mozku.

Snímky mozku Ariany Grande.

Po teroristickém útoku mám PTSD, svěřila se zpěvačka Ariana Grande. Ukázala ‚rozsvícené‘ snímky svého mozku

„V souvislosti s dnešním koncertem Ariany Grande a událostí, která se stala na jejím koncertě v Manchesteru, připravila pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření. Na akci bude dohlížet několik desítek policistů a strážníků městské policie, kteří se budou starat o bezpečnost a veřejný pořádek,“ řekl serveru Lidovky.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Šestadvacetiletá interpretka zároveň zrušila plánované setkání s fanoušky (a to nejen v Praze), které bylo součástí VIP balíčků. V tomto případě ale podle pořadatelů sehrál roli zpěvaččin vyčerpávající program.

Zpěvačka Ariana Grande.
Návrhářka Vera Wang a zpěvačka Ariana Grande.

„Pro Arianu Grande je toto rozhodnutí velmi těžké, mrzí ji zklamání fanoušků, ale na svých koncertech chce podávat stoprocentní výkony,“ odůvodnila rozhodnutí agentura Live Nation CZ s tím, že držitelům VIP balíčků bude vrácena část peněz a získají jiné výhody.

Nejde přitom o jedinou změnu v programu evropského turné americké popové hvězdy. V Praze měla původně vystoupit až v neděli 8. září, v německém Hamburku naopak koncert posunula. V polském Krakově jej dokonce zrušila, učinila tak prý z osobních důvodů.

Ariana Grande, kterou na sociálních sítích patří mezi nejpopulárnější zpěvačky (na Instagramu ji sleduje 165 milionů lidí), je držitelkou několika ocenění. To poslední získala na konci letošního srpna, kdy společně s duem Social House za píseň Boyfriend obdržela ocenění MTV. Loni vyhrála cenu Grammy s albem Sweetener.

Autor: