Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

DiCaprio hraje v novém Tarantinově filmu otrokáře

Kultura

  10:30
CANNES - Producent Harvey Weinstein představil na filmovém festivalu v Cannes ukázky z nového filmu Quentina Tarantina Django Unchained.

Herec Leonardo DiCaprio a režisér Quentin Tarantino foto: Reuters

Leonardo DiCaprio jako otrokář a Jamie Foxx jako osvobozený otrok jsou mezi hvězdami nového filmu Quentina Tarantina, jehož ukázky mohli vidět novináři na filmovém festivalu v Cannes.

"Ukázky vypadají dobře - jak také jinak -, ale nedá se z nich poznat, jaký ten film doopravdy bude," poznamenává reportér britského deníku The Guardian. Ze zhlédnutých sekvencí lze podle něj vydedukovat jen základ příběhu a také to, že ani tentokrát nebude Tarantino šetřit vypjatými momenty a extrémním filmovým násilím.

Tým filmu Django Unchained: Leonardo DiCaprio, Kerry Washingtonová, Quentin Tarrantino, Jamie Foxx a Christoph Waltz

Snímek Django Unchained vypráví příběh otroctví a pomsty na starém americkém Jihu. Ústřední postavou je svérázný potulný zubař (ztvárnil ho rakouský herec Christoph Waltz), který touto svou činností pouze kryje svou hlavní profesi - je totiž lovec lidí a zabiják. Na svých cestách osvobodí černého otroka Djanga (Jamie Foxx) a spolu s ním si vyřizuje účty se svými protihráči. Mezi nimi je i nadutý otrokář v podání Leonarda DiCapria. Ve snímku dále hrají Samuel L. Jackson či Kurt Russell. 

Hudební složku promítnutých ukázek tvořily nahrávky Johnnyho Cashe a Jamese Browna. Snímek Django Unchained by se měl v kinech objevit na konci tohoto roku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!