Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

DIVADELNÍ OKÉNKO: Strapmania. Seversko-německá formace vystoupí na Jatkách78

Kultura

  5:00
Na rok 2020 si Jaka78 přichystala několik zahraničních vystoupení. Divadlo k hostování vyzvalo nejen mladé a neokoukané soubory, ale také hvězdy, které sbírají ocenění po světových festivalech. Jako první vystoupí čtyřčlenná seversko-německá formace Strapmania. Světová premiéra její nové show se na Jatkách78 uskuteční 13. ledna 2020, první repríza pak o den později.

Jak již název napovídá, company pracuje s jediným novocirkusovým náčiním, a tím jsou strapsy. Diváci se mohou těšit na první autorské představení zaměřené výhradně na vzdušnou akrobacii. Dvě akrobatky a dva akrobaté předvádějí silové gymnastické party s obrovskou přesností a ladností zároveň. Nebojí se ani nápaditých formací, které společně vytvářejí.

Podstatná část nové inscenace a vlastně i formování nového souboru v předchozích dvou letech probíhalo přímo na Jatkách78. Mezinárodní divadlo totiž již prakticky od svého vzniku vypisuje rezidenční programy a poskytuje umělcům nejen z České republiky, ale i z celého světa, prostory pro zkoušení a technickou podporu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...