Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Divadlo v Dlouhé uvede muzikál o zpěvačce Evě Olmerové

Kultura

  10:00
PRAHA - Premiéra představení věnovaného české jazzmance a šansoniérce se uskuteční 7. září.

Foto z muzikálu o Evě Olmerové foto: NaDřeň

Hudební hru Nezemřela jsem...ze života Evy Olmerové dala dohromady nezávislá divadelní společnost NaDřeň production. Na jevišti se kromě zpěváků Tomáše Trapla, Tomáše Savky, Ondřeje Rumla a Ivany Jirešové objeví i autorka projektu a představitelka hlavní role Zuzana Offenbartl-Dovalová.

Příběh na motivy osudů interpretky hitů jako Čekej tiše a Černá kára má připomenout, že od zpěvaččina úmrtí letos uplyne dvacet let.

"Všechny nás zaujal spletitý osud této významné umělkyně, který byl ovlivněný despotickými zásahy komunistické moci a fatálními milostnými kolizemi," uvedla Dovalová. "Eva Olmerová však kromě svého nadání a hudební geniality udivovala okolí i originálním humorem. To vše chceme v našem představení obsáhnout."

Živá akce

Mladí umělci angažovaní ve spolku NaDřeň nechtějí vytvořit pouze další mnoha běžných muzikálů, jimiž je česká scéna zahlcena.

"Osud Evy Olmerové se pokusíme ztvárnit netradičním způsobem v duchu trendu tzv. A New Musical neboli muzikálu, který se vrací ke své podstatě, a zároveň je obohacen o moderní taneční a hudební prvky," doplnil producent Petr Janeček.

"Představení bude opravdu akční: živá hudba, žádné nahrané sbory, žádný halfplayback. I tímhle způsobem chceme oslovit další posluchače, především mladší generaci."

Premiéra muzikálu bude v sobotu 7. září 2013 v Divadle v Dlouhé v Praze. Na programu je 30 exkluzivních představení.

Autor: