Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Druhou řadu seriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč

Kultura

  14:44
PRAHA - Druhou řadu známého televizního seriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč. Dohodly se na tom Česká televize a slovenská produkční společnost Forza, Renč nabídku přijal. Informoval o tom Martin Šesták ze společnosti Forza. První sérii, která byla uvedena v roce 1984 a kterou nedávno ČT s úspěchem reprízovala, natočil režisér Jiří Adamec.

Seriál Sanitka foto: Reprofoto

V současné době se píše scénář ke druhé řadě seriálu, autorem je Ivan Hubač, jehož otec Jiří Hubač napsal scénář první série. Jiří Hubač dlouho odmítal poskytnout autorská práva k dalším dílům, teprve nedávno souhlasil s převodem autorských prav na svého syna Ivana.

"Vztah k Sanitce 2 budu mít teprve, až ji natočím. Zkrátka byl jsem producenty dvakrát osloven na režii tohoto velkého projektu a na podruhé jsem ji přijal," řekl serveru Lidovky.cz o svém novém angažmá režisér Filip Renč.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha nedávno řekl, že Sanitka II se bude odehrávat v současnosti a podkladem pro dramatické ztvárnění jsou z valné většiny skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby.

Režisér Renč debutoval v roce 1991 filmem Requiem pro panenku, celkem natočil šest celovečerních snímků, z poslední doby je to například psychologické drama Hlídač č. 47.

Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...