Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Duo Mount Kimbie se vrací do Prahy. Nové album představí v Meet Factory

Kultura

  15:30
PRAHA - Duo Mount Kimbie se po roce vrací do MeetFactory. V prostorách legedární smíchovské továrny, kde loni ukázali zajímavou light show, představí už 14. listopadu nové album. Loni svými novými tracky jasně definovali a rozšířili hranice dubstepové scény o další stupeň. Zároveň ukázali, že se nebojí experimentovat. Fanoušci s tedy velkým očekáváním, s čím přijde známé duo nyní.

Duo Mount Kimbie se vrací do Prahy. Nové album představí v Meet Factory foto: archiv

Dvojice Kai Campos a Dominic Maker odstartovali svou hudební kariéru už v roce 2009 singlem „Maybes“. Od té chvíle jsou Mount Kimbie obdivováni jak kritiky, tak svým stále rostoucím publikem.

Odvaha experimentovat

Velmi rychle se stali vůdčími postavami britské nezávislé elektronické scény a pod svá křídla si je vzal slavný label Warp. Nové songy jako We Go Home Together“, který vznikl ve spolupráci s Jamesem Blakem, nebo „Marilyn“ dávají signál, že post-dubstepové duo má odvahu experimentovat. A to velkou. 

Duo Mount Kimbie se vrací do Prahy. Nové album představí v Meet Factory

České publikum tedy s napětím očekává, jestli po albech Crooks and Lovers (2010) a Cold Spring Fault Less Youth (2013) přivezou do pražské MeetFactory něco, co postaví laťku ještě výš. 

Třetí deska s názvem Love What Survives vyšla na sklonku léta znovu pod labelem Warp Records. Mnozí o ni hovoří jako o elektrizující rytmické smršti. „Byl to fascinující proces, který nás změnil jako kapelu,” řekli Mount Kimbie o nahrávání jejich v září vydané desky.

„Celkově v sobě nový zvuk Mount Kimbie shromažďuje ještě víc žánrových technik a motivů, ale paradoxně zní jednodušeji, přímočařeji a méně sofistikovaně,” stojí v průvodní zprávě ke třetímu koncertu v Česku. „To, co označuju za pop v naší hudbě, je ona jednoduchost a přímost,” řekl již na jaře Kai Campos v rozhovoru pro magazín The Fader. 

„A to je, o co se tu pořád snažím – kdykoliv je tu možnost volit mezi jednoduchou a složitou myšlenkou, volím tu jednoduchou“. 

Kromě pražského publika si Mount Kimbie ootestuje tak nové tracky na publiku na pařížském Pitchfork festival

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!