Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jiří Černý a další publicisté i muzikanti si připomenou Boba Dylana

Kultura

  14:00
Už poosmnácté se v sobotu 8. června sejdou fanoušci a „virtuální přátelé“ Boba Dylana na dodatečné oslavě jeho narozenin (osmasedmdesátiny oslavil 24. května), která proběhne pod názvem Dylan Days - Zimmerman Frei v pražském kulturním centru Kaštan.

Hudební kritik a spisovatel Jiří Černý. foto: MAFRA - Jan Zátorský

Odpolední program je tradičně věnován besedám a poslechovým pořadům hudebních publicistů na různá dylanovská témata. Letos uvede Zdenek Pecka promluvu s názvem Svět Boba Dylana v Tulse, Oklahoma a Aleš Opekar připomene české překlady Dylanových písní.

Česká publicistická legenda Jiří Černý se ohlédne za některými událostmi českých dějin, spojenými s Dylanovými písničkami.

Večerní dění v Kaštanu se ponese v hudebním duchu, představí se šest skupin a projektů, hrajících „dylanovky“ ve více či méně věrných úpravách. Mezi účinkujícími zaujme například projekt Broken Harp předního českého znalce Dylanova díla Jana Sobotky.

Mezi jinde neslýchané rarity bude patřit speciální program známé folkrockové kapely Původní Bureš nebo příležitostné, velmi zajímavé spojení kytaristy Petra „Bubáka“ Bubláka (mj. Strašidelný elektrik band, Jakub Noha Band) s jazzovým klavíristou Zdeňkem Zdeňkem (ex-Naima).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!