130 let
Eduard Hrubeš.

Eduard Hrubeš. | foto: Roman Čejka, Mafra

Zemřel moderátor oblíbeného pořadu Tak neváhej a toč Eduard Hrubeš, bylo mu 84 let

Kultura
  •   12:51
Ve věku 84 let zemřel Eduard Hrubeš, moderátor známého pořadu Tak neváhej a toč. Hrubeš byl také zpěvákem, skladatelem, hercem, režisérem či scénáristou. České televizi zprávu o jeho skonu potvrdila jeho dcera.

Eduard Hrubeš vystudoval filmovou a televizní publicistiku na FAMU a v roce 1967 začal pracovat v Armádní redakci Československé televize. Za normalizace z televize odešel a místo natáčení dokumentů konferoval na koncertech orchestrů Václava Hybše a Ladislava Štaidla, KTO a Komety.

Od konce sedmdesátých let spolupracoval jako moderátor, režisér, scenárista a třetí trumpetista s kapelou Velkopopovická Kozlovka, kde se stal nakonec uměleckým šéfem.

Největší slávu zažil po pádu komunismu, kdy pracoval v ostravském televizním studiu a začal s moderováním zábavní show Tak neváhej a toč, která se vysílala v letech 1997-2007 a poté krátce na podzim 2010. Pořad byl složený z vtipných videí. 

Hrubeš uváděl i vzpomínková setkání v Kavárničce dříve narozených nebo psal scénáře k pořadu Marie Rottrové Dostaveníčko pod věží. 

Autor: lre
  • Vybrali jsme pro Vás