Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Electronic Beats se blíží, míří na ně Moderat nebo Bonobo

Kultura

  11:04aktualizováno  11:50
PRAHA - Koncem března se do Prahy vrací hudební festival Electronic Beats. Českému publiku tentokrát v divadle Archa nabídne trojici elektronických hudebníků Moderat, Bonobo a Diamond Version. První várku vstupenek pořadatel vyprodal hned první den po uvedení do oběhu, druhou šanci získat lístek dostanou zájemci v pátek.

Bonobo foto: Electronic Beats

Moderat tvoří trojice oblíbených berlínských hudebníků Apparat a Modeselektor. Jejich společný projekt loni sklidil velký úspěch se svoji již druhou deskou pojmenovanou jednoduše II. Nahrávka vyšla na značce Monkeytown, kterou vlastní právě dvojice Moderat.

Z kultovní stáje Ninja Tune k nám dorazí tuzemskému publiku dobře známý Simon Green aka Bonobo, který přiveze již svoji pátou dlouhohrající studiovou nahrávku Black Sands. Greenovo elektroakustické vystoupení okoření doprovod živé kapely.

Moderat

Zástupcem experimentálních beatů na Electronic Beats je tentokrát německo-japonská formace Diamond Version z pomezí noiseu a elektroniky. Její vystoupení slibuje audiovizuální show včetně hry na fluorescentní trubky.

Večer proběhne 28. března od 20 hodin, zájemci mohou vstupenky koupit v předprodeji za 380 korun v sítích Ticketpro, přes mobilní aplikace Electronic Beats Video a Electronic Beats Radio  v pátek od 8 hodin.

Autor:
Témata: Divadlo Archa, Praha