Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Elon Musk poprvé píše knihu. Chce se věnovat Space X, Tesle a životním lekcím

Americký podnikatel Elon Musk. foto: Mike BlakeReuters

LOS ANGELES - Americký podnikatel, vizionář a nejbohatší muž planety Elon Musk prozradil, že chystá knihu o svých dvou neznámějších společnostech - technologických gigantech SpaceX a Tesla.
  16:45

Oznámení o knize Musk rozdělil poněkud záhadně a heslovitě hned do tří příspěvků na sociální síti Twitter. „Čas vyprávět příběh SpaceX a Tesly,“ napsal v prvním. „Země a Marsu,“ dodal. „Životních lekcích,“ uzavřel posledním příspěvkem. 

Šéf Tesly Elon Musk před fotkou v současnosti nejlevnějšího elektromobilu Tesly...
Elon Musk - zakladatel, ředitel a hlavní inženýr/designér projektu SpaceX.

„Mluvíte o knize?“ zeptal se jeden ze sledovatelů. Musk odpověděl kladně. O podcastu (populární formě audiovyprávění) ale neuvažuje. Údajně by to vyžadovalo, aby si zpětně prošel mnoho let poznámek, emailů a popsaných bloků. 

Elon Musk je se sociální sítí Twitter už tak nějak „srostlý“. Minulé úterý oznámil, že si od sítě dá pauzu. Vrátil se ale už o dva dny později.

O Muskově příběhu zatím existuje jen jedna kniha. Tu v roce 2015 napsal publicista a sloupkař Ashlee Vance. V češtině ji pod názvem Elon Musk - Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti ještě ten samý rok vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing.