Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Emoce s temnými beaty. V Praze zahrají Synkro a Guy Andrews

Kultura

  10:57
PRAHA - Pražský Palác Akropolis zažije v pátek večer melancholických nálad, ale i temných kovových beatů. V rámci koncertní série Music Infinity vystoupí českému publiku dobře známý Joe McBride aka Synkro, český debut odehraje Guy Andrews sklízející ovace za album z letošního března.

Joe McBride aka Synkro foto: Little Big Agency

McBride v Česku již několikrát vystoupil: jako Synkro, ale také v rámci downtempového projektu Kiyoko a techno dua Akkord. Do Paláce Akropolis pod hlavičkou své nejdůležitější reinkarnace přiváží nové živé vystoupení postavené na akuálním albu Changes. Loni ho vydala značka Apollo spadající do rodiny R&S records. Kromě toho má Synkro na svém kontě kolem třicítky singlů či EPček.

Z Bílého domu do Archy a Gongu. V Česku zahraje kytarové duo Rodrigo y Gabriela

Jeho snové, náladově emotivní skladby čerpají inspiraci z širokého spektra postupů od jazzu přes soul až po techno a hojně využívají samplování. Právě díky nim bývá často Synkrova tvorba popisována jako „elektronická hudba s duší“.

Ceněnou desku Our Spaces do Prahy přiváží Guy Andrews. Osobitý mix techna, bass music afrobeatu, vážné hudby či post-rocku je jedním z adeptů na titul album letošního roku. Jeho kvalitu ostatně dokazuje i fakt, že ho vydal label Houndstooth spojený s londýnským klubem Fabric. Andrewsova hudba však již dříve vyšla na značkách Hemmlock (James Blake, Untold) a na labelu Hotflush (Scuba, Mount Kimbie). Ambientu se v minulosti věnoval pod jménem Iambic.

Dvojkoncert v Paláci Akropolis začíná v 19:30, vstupenky v předprodeji lze zakoupit za 250 korun. Music Infinity letos na jaře přiveze také trio Nonkeen v čele s Nils Frahmem (3. května) nebo britského elektronika Ambassadeurs společně s německým Kalipem (25. května).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!