130 let
Epoque Quartet

Epoque Quartet | foto: Ságl Production

Epoque Quartetu pogratuluje Poláková, Ruppert, Bárta i Čtvrtníček s Lábusem

Kultura
  •   10:00
Dvě desetiletí na hudební scéně si 26. března připomene ve velkém sále pražské Lucerny multižánrové smyčcové kvarteto Epoque Quartet. Na ojedinělou oslavu si s ním přijde zazpívat a zahrát řada osobností české hudební scény.

Bude mezi nimi například čerstvá držitelka dvou cen Anděl Barbora Poláková, která zazpívá svůj nejznámější hit Nafrněná. Mezi dalšími gratulanty je například frontman Monkey Business Matěj Ruppert, který ve svém osobitém podání za doprovodu Epoque Quartetu zazpívá slavnou árii Nessun Dorma.

Chybět nebude ani Dan Bárta, jenž s Epoque Quartetem spolupracuje devatenáct let. „Jeli jsme spolu šňůru a bylo to super, takže se známe dlouho a dobře. Jednou jsme spolu hráli kulečník... Na smyčcové nástroje hrají lépe! Těším se a slibuji, že tam vystoupím s tím nejlepším úmyslem,“ zavazuje se Bárta.

Vedle autorského repertoáru gratulantů zazní mj. i píseň Kurta Weilla v podání Dagmar Peckové či jazzová balada v podání světově proslulého hornisty Radka Baboráka. Dalšími zvučnými jmény programu jsou zpěvačka Dasha, moderátor a hudebník Marek Eben nebo herci Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček.

Autor: obz