Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ewa Farna zazpívá dětem z dětských domovů na festivalu Out Of Home

Kultura

  12:54
PRAHA - 250 dětí z dětských domovů přijede v květnu do Prahy na hudebně-zážitkový festival Out Of Home. Čeká je den plný sportovních i kulturních zážitků. Kromě množství volnočasových aktivit se mohou těšit i na popovou zpěvačku Ewu Farnou, která dětem i návštěvníkům festivalu zazpívá na večerním koncertě.

Ewa Farna foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

"Hrozně se těším a nemůžu se dočkat. Doufám, že třeba i pokecáme, protože myslím, že budeme zhruba ve stejném věku," řekla Farna.

Koncert se odehraje přesně za měsíc 15. května v Kulturním centru Vltavská v Praze. Kromě Farne vystoupí i další kapely jako například Sunflower Karavan nebo 4sings. O týden později se uskuteční ještě další vystoupení hudebního kvarteta Clarinet Factory v Divadle Archa, kde kapela pokřtí svoji novou desku nesoucí stejný název jako název festivalu - Out Of Home.

Do fitcentra nebo na breakdance
Kromě kulturní části je pro zhruba 250 dětí z dětských domovů  přichystaný celodenní sportovní program. Zúčastní se hry, která by měla prověřit, jak umějí naložit se svým volným časem. Vyzkouší si různé aktivity jako jízdu na kole nebo kolečkový bruslích, navštíví fitcentrum nebo se budou moct naučit základy breakdance.

"Chceme je motivovat k tomu, aby odešli od počítačů a od televizí, a ukázat jim, co všechno je možné dělat," uvedla organizátorka festivalu Klára Chábová. Zájem dětí o volnočasové aktivity má dětem napomoci k tomu, aby se vyhnuly aktivit, které by je mohly přivést k užívání návykových látek.

Cílem festivalu je tak upozornit na problematiku mladých lidí, kteří v osmnácti letech opouštějí dětské domovy a začínají svůj samostatný život. Podle informací ČTK vyrůstá v dětských domovech v Česku kolem osmi tisíc dětí.

Autor: