Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá pomocí crowdfundingové kampaně

Kultura

  14:00
Tým Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest musel letošní ročník, který se měl uskutečnit v březnu, odložit na termín 18. až 25. září. Tisíce vytištěných programů a dalších tiskových materiálů, spousta billboardů, rádiových spotů a mnoho dalších aktivit, za nimiž stojí nemalé finanční náklady, zmizelo ve vzduchoprázdnu, bez šance na vrácení.

Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá pomocí crowdfundingové kampaně foto: Febiofest

Aktuálně tým Fabiofestu hledá pomoc filmových fanoušků v kampani na Hithitu, kde nabízí spoustu krásných odměn. K zakoupení je tu například účast na slavnostním zahájením Febiofestu, zápisník s osobním vzkazem herců Dejvického divadla, pohledy s osobním vzkazem od celého týmu, jedinečný vizuál pokřtěný Ivou Janžurovou s podpisy dalších osobností a týmu Febiofestu nebo třeba posezení u kávy s ředitelem nebo uměleckou ředitelkou MFFP-Febiofestu.

„Bohužel náklady, které jsme vynaložili do propagace na jaře nám už nikdo nevrátí. Ale i tak jsme se rozhodli milovníky filmů neochudit o letošní ročník, který uspořádáme v náhradním termínu v září. Nicméně mnoho stávajících partnerů, stejně tak těch potenciálních, je po pandemii koronaviru v šetřícím módu. Proto nyní o pomoc prosíme i naše fanoušky skrz Hithit. Všem, co přispějí moc děkujeme, jsme rádi za každou korunu,“ říká Kamil Spáčil, ředitel festivalu Febiofest.

Febiofest je přehlídka nejkvalitnější světové kinematografie již od roku 1993. Festival vyhledává a podporuje talentované začínající tvůrce. Díky bohatému programu, kvalitním projekcím a známým hostům, přitahuje festival každý rok stále početnější publikum všech věkových kategorií a vzbuzuje zájem domácí kritiky a tisku. Každý rok tak Praha díky Febiofestu ožívá filmem a všichni fanoušci kultury, umění a kvalitní zábavy si přijdou na své.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč