Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Festival Lávka River Stage posiluje nedělní program

Kultura

  12:15
PRAHA - Kulturní událost, která obohacuje pražský noční život po celý srpen až do konce prázdnin, nabídne v neděli dvě nové choreografie.

Taneční groteska Jakstohoven foto: Reprofoto

Originální večerní program, kdy přímo na plovoucím pódiu defilují operní pěvkyně, hudebnice, baletky a tanečníci ve spojení s působivými projekcemi, prvky nového cirkusu a videomappingem, který magicky proměňuje okolní architekturu, nabízí v těsném sousedství Karlova mostu festival Lávka River Stage. Jeho třetí ročník již od začátku srpna zaujal stovky Pražanů i návštěvníků hlavního města.

Příběh řeky

Festival Lávka River Stage

Podtitulem letošního třetího ročníku Lávka River Stage je Story of the River neboli „příbeh řeky“. Vltava je motivem, který se vine jednotlivými vystoupeními a i ty se řeky přímo dotýkají - někdy dokonce doslova.

Zájem návštěvníků nyní přiměl pořadatele posílit program o další vystoupení. Aktuálně nedělní program doplní Bohemia Balet neboli soubor Taneční konzervatoře hlavního města Prahy se dvěmi novými choreografiemi - Les Sylphides na hudbu F. Chopina (choreografie Michaela Fokina) a Gajané Arama Chačaturjana v původní choreografii Niny Anisimové.

Jako přídavek uvede Bohemia Balet úspěšný taneční skeč Tomáše Rychetského a Viktora Konvalinky Jakstohoven. Podtitulem pohybové grotesky je "Sedm národností na startu běžeckého závodu a Michael Jackson".

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...