Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Festival Mighty Sounds čeká nápor lidí, hlavními tahouny jsou Ska-P

Kultura

  16:56
Premiéry festivalu Mighty Sounds v Táboře, který se koná na šesti pódiích na letišti Čápův dvůr od 16. do 18. července, se pravděpodobně zúčastní 12 až 15 tisíc návštěvníků. Hlavními hvězdami akce zaměřené na hudební styly ska, punk a spřízněné žánry budou španělští Ska-P a britská ska zpěvačka Pauline Black ze skupiny The Selecter.

Španělská skupina Ska-P. foto: Ska-P

Festival se do Tábora letos přestěhuje z louky u obce Olší na Táborsku, protože majitel nechtěl pozemek organizátorům pronajmout. Uskuteční se na místě, kde se dříve konal zrušený Planet festival.

"Návštěvnost odhadujeme podle počtu lidí na předchozích pěti ročnících festivalu, kdy se s výjimkou loňského ročníku ovlivněného nepřízní počasí scházelo kolem 12.000 posluchačů," uvedla za organizátory řekla Markéta Štěchová. Dodala, že do 15. července stojí vstupenka v předprodejích 820 korun, na místě bude o 70 korun dražší.



Energickou hudbou proslulá skupina Ska-P, která u českých posluchačů patří k nejpopulárnějším ska punkovým kapelám, se představí v sobotním programu. Od Pauline Black návštěvníci pravděpodobně uslyší také starší hity skupiny The Selecter jako On My Radio, Three Minutes Hero, Too Much Pressure nebo Missing Words.

Na festivalu dále vystoupí německá punkrocková skupina Donots, tuzemskou scénu budou reprezentovat například Sto zvířat, Plexis, Prague Conspiracy, Krucipüsk či Navigators. Pořadatelé lákají návštěvníky také na pestrý doprovodný program, jehož součástí je i autorské čtení. Loňský třídenní Mighty Sounds nabídl 150 interpretů z 20 zemí světa. Největšími hvězdami byli jamajští veteráni Pat Kelly a Dave Barker, punkoví NoMeansNo, legendární Buzzcocks, švédští Backyard Babies či punkový kabaret The World Inferno Friendship Society.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!