Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Festival v Londýně uvede film Rodina je základ státu

Kultura

  7:00
LONDÝN/PRAHA - Snímek Roberta Sedláčka bude na prestižní filmové přehlídce uveden v sekci s názvem Cesta.

Film Roberta Sedláčka Rodina je základ státu foto: Bontonfilm

Film režiséra a scenáristy Roberta Sedláčka Rodina je základ státu, který před rokem vstoupil do tuzemských kin, míří do zahraničí. Po nedávné severoamerické premiéře na festivalu ve Vancouveru bude 19. a 21. října premiérově uveden na prestižním mezinárodním festivalu v Londýně. Snímek tam bude uveden v sekci s názvem Cesta, oznámila Barbora Dušková ze společnosti Smart Communication.

"V srpnu jsem byl na projekcích našeho filmu v Izraeli a potěšilo mě, jak dobře mu rozumí zahraniční publikum. Věřím, že podobné to bude i ve Velké Británii," komentoval přijetí do Londýna producent snímku Radim Procházka.

Film roku podle českých kritiků

Drama a ironická road-movie zároveň, jež na rodinném příběhu zachycuje poměry v současném dravém kapitalismu, se tak po domácích úspěších dostává i do zahraničí. V Česku byl tento snímek mimo jiné vyhlášen na Cenách české filmové kritiky filmem roku a získal i tři další ocenění. Na plátně se v něm objevili například Igor Chmela, Eva Vrbková, Martin Finger, Simona Babčáková, Jiří Vyorálek, Marek Taclík a Jan Budař. Za kamerou byl Petr Koblovský.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...