Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Festival ve Varech ohlídá mobilní policejní stanice

Kultura

  10:06
KARLOVY VARY - V Karlových Varech, kde v pátek slavnostním večerem začíná 46. ročník Mezinárodního filmového festivalu, jsou připraveni v plné pohotovosti také policisté a zdravotníci.
Policejní vůz - ilustrační foto

Policejní vůz - ilustrační foto

Návštěvníkům bude k dispozici například speciální mobilní komunikační a informační centrum Policie České republiky a Městské policie Karlovy Vary. Záchranná služba pro MFF postavila zvláštní posádku připravenou k zásahům přímo v centru dění, oznámili zástupci záchranných a bezpečnostních složek.

ČTĚTE VÍCE O FILMOVÉM FESTIVALU VE VARECH

Mobilní policejní centrum, kde bude kromě policistů rovněž městský strážník a tlumočník, bude po dobu MFF v provozu vždy od 10 hodin do 19 hodin. Pohybovat se bude v lokalitách pěší třída T. G. Masaryka, Lázně III, Vřídelní kolonáda a Stará Louka. "Můžeme tak okamžitě reagovat na různá oznámení od návštěvníků.

Jedná se zejména o pomoc při orientaci ve městě nebo při kapesních krádežích a dalších nepříjemnostech. Majitelé psů tady budou mít k dispozici vodu pro svá zvířata," uvedl mluvčí krajské policie Pavel Valenta.

Územní zdravotnická záchranná služba postaví na zahájení i zakončení MFF zvláštní posádku. Má své místo u hotelu Thermal a je připravena kdykoli v případě potřeby zasáhnout, uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Hutta. V minulosti se podle něj přítomnost posádky v centru dění osvědčila, například když za parného dne u Thermalu upadli lidé do kolapsového stavu. "Při festivalu se do našich rukou většinou dostali lidé pod vlivem alkoholu nebo drog, kteří si způsobili různé úrazy," dodal Hutta.

Personál karlovarské krajské nemocnice podle jejího ředitele Zdeňka Horáka nemůže zaskočit žádná mimořádná událost. Týmy lékařů jsou připraveny na možnost, že při festivalu bude třeba poskytnout péči v neočekávaných případech, včetně té specializované, konstatoval. Mluvčí nemocnice Zdeňka Marková v této souvislosti připomenula případ z roku 1996, kdy v nemocnici skončil americký herec Gregory Peck. S akutním zánětem slepého střeva se tady podstoupil operaci.

Autoři: ,