Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Festivalový víkend: chill-out i zábava na statku

Colours of Ostrava

  6:00
První červencový víkend bude sváteční. Nejen díky Cyrilovi, Metodějovi a Janu Husovi, ale i řadě zahraničních jmen, která se do Česka chystají. Domácí festivalová sezóna se totiž po zahřívacím kole rozjíždí do obrátek.

Skupina Lucie foto: Reprofoto

Rock for People (Hradec Králové, 3. až 5. července)

Začátek prázdnin si nejde představit bez stálice na české hudební mapě. Přehlídka Rock for People se i letos snaží ukázat, že vládne domácím mainstreamovým festivalům. Pomůžou ji k tomu Manu Chao, Chase & Status či už ikonická Lucie.

Global Chill-out (Brno, 4. až 6. července)

Hlavním znamením akce je pohodové houpání. A nezáleží, jestli v rytmu reaggae, elektronického downtempa či ambientu. Dobrou náladu budou rozdávat soundsystémy a kapely z celé Evropy a několik českých jmen.

Mystic Sk8 Cup (Praha, 4. až 6. července)

Závod, který do Prahy přitahuje světovou skateboardovou špičku, letos proběhne už podvacáté. A pořadatelé proto přicházejí s našlapaným doprovodným programem. Vedle lokálních hvězd jako PSH či Wohnout přijedou i ragga metalisté Skindred.

Startfest (Želeč, 5. července)

Dvě pódia nabízí malý festiválek probíhající v areálu starého statku. Největším lákadlem pro víkendový výlet na Moravu je bezpochyby hip-hopová kapela Prago Union.

Prago Union, největší lákadlo letošního Startfestu.

Dřevorockfest (Dřevohostice, 5. až 6. července)

Zámecká zahrada v Dřevohosticích tento víkend láká vyznavače českého rock´n´rollu všech věkových kategorií. Posuďte sami. Kromě několika současných tváří (Jaksi Taksi, UDG) se na stagei ukáže i Citron a Václav Neckář s Bacily.

Beats for Love (Ostrava, 3. až 5. července)

Když se řekne hudba a industriální oblast Dolní Vítkovice, vybaví se lidem Colours of Ostrava. Ale do téhle přehlídky ještě dva týdny zbývají a zrezivělé ostravské město teď přivítá jiný festival. Už podruhé. Na elektronickém Beats for Love se předvedou jak legendy světového houseu X-Press 2, tak drum´n´bassová stálice John B či rakouští technomágové A-Brothers.

Letní festivaly 2014 - přehled kulturních akcí na léto
Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...