Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Herec ze seriálu Most! točí za korony v průhledné bedně: Nemůžete se ani podrbat, vždycky narazíte do toho štítu

Herec Filip František Červenka se na obrazovce objevil v divácky úspěšném seriálu České televize Most! | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Premium
Praha - Herec Filip František Červenka, kterého proslavil televizní seriál Most!, o tom, jak probíhá natáčení a maturita v době koronaviru, jaké to bylo, točit svou první milostnou scénu, a jak se stal hercem vlastně náhodou.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Kvůli koronaviru se zavřela divadla a přerušilo se natáčení filmů a televizních seriálů. Herce Filipa F. Červenku však nezastavila ani pandemie. V pondělí ho můžeme vídat v televizním seriálu Láska v čase korony, který vzniká právě teď, během krize, a v němž ztvárnil postavu jménem Bejk.

Tým kolem producenta a scenáristy Tomáše Baldýnského, který stojí za sitcomy Comeback nebo Kosmo, přišel na způsob, jak pokračovat v tvorbě a přitom dodržovat ochranná opatření: herci mají po celou dobu na hlavě ochrannou pomůcku, která dostala název OPUHA neboli ochranný prostředek umožňující hereckou aktivitu. Jde o plastový štít, přes který je vidět obličej a zároveň svého nositele chrání.

Herec Petr Vršek ztvárňuje se Zitou Morávkovou manželský pár, který řeší...
Herec Filip František Červenka.

Začínající herec Filip F. Červenka se tak hned na začátku kariéry setkává s neobvyklými filmařskými postupy. Doufá však, že se život brzy vrátí do starých kolejí. Díky úspěchu seriálu Most!, v němž ztvárnil roli Tondy Říhy, náctiletého syna hlavní postavy Luďana, dostal nové filmové i divadelní nabídky, a tak se těší, až si zase stoupne před kameru nebo na divadelní prkna.

Lidovky.cz: Jak se točí v čase korony?

Ze začátku jsem byl docela skeptickej. Nevěděl jsem, jak to celý bude probíhat, a taky jsem měl trochu strach. Když nás ale všechny otestovali, naštěstí jsme byli negativní, a zavedli všechny ty podmínky, bylo to už v pohodě.

Lidovky.cz: Jaká platí při natáčení opatření?

Co nejvyšší. Dodržujeme karanténu. Zůstáváme doma, co nejvíc to jde, a vídáme se s co nejméně lidmi. Na místo jezdíme v rouškách, při natáčení nosíme štíty a v místnosti jsme buď sami, nebo maximálně s jedním člověkem v roušce. Všude je dezinfekce. A snažíme se prostě chovat čistotně.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: