Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Film Zasaženi bleskem zpracuje delikátní téma: rakovinu

Kultura

  13:58
PRAHA - Příběhem lásky a probuzení je televizní snímek Zasaženi bleskem, který podle scénáře Hany Cielové právě dokončuje režisér Jaroslav Brabec. Na obrazovkách České televize by se měl objevit v první polovině příštího roku.

Kamila Magálová (vlevo), Pavel Liška (vpravo) foto: ČTK/Česká televizeČTK

První klapka snímku, který vznikal v pražských reálech i exteriérech, se ozvala 18. května. Jeho příběh se točí kolem rakoviny prsu a její léčby a hlavní roli ztvárnila slovenská herečka Kamila Magálová. Po jejím boku se objeví Pavel Liška, a to v roli muže, který včas vstoupí do jejího života. Dokáže prý totiž pouhým přikládáním rukou zastavit zhoubné bujení.

"Ovšem příběh Zasaženi bleskem není jen milostný film, je to i příběh o víře, která může uzdravit, i když je pro celé okolí směšná. Je to film o hranici racionality a iracionality. O poznávání sama sebe, které k nám může přijít tou nejméně očekávanou cestou," uvedla Kateřina Vilímková z České televize.

Do dalších rolí byli obsazeni Jaroslava Adamová, Leopold Haverle, Vanda Hybnerová, Pavel Nový, Naďa Konvalinková a Jiří Lábus. Od Hany Cielové mohli televizní diváci před časem vidět film Kanadská noc či před rokem vysílané a cenou Elsa vyznamenané Kočky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!