Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Nejslavnější archeoložka cestuje s Jiřím Menzelem až do Norska

Kultura

  17:00
PRAHA - Třetí březnový týden míří do českých kin pět snímků. Novou verzi kultovní Lary Croft doplní tlumočník Jiří Menzel, norská dobrodružná pohádka, syn ztracený v horách a maskovaný teror se sekerami a noži.

Lara Croft (Alicia Vikanderová) bude bojovat o holý život. Snímek Tomb Raider (2018). foto: Warner Bros.

Tomb Raider

Lara Croft (Alicia Vikanderová) je zpět! Videoherní ikona je v nové filmové verzi mnohem křehčí, než tomu bylo v podání Angeliny Jolieové. Lara musí na odlehlém ostrově najít svého otce. K její smůle na něm ale má základnu skupina ekoteroristů, kteří se chystají zničit celý svět. Tady síla stačit nebude, Lara musí zapojit i svou inteligenci a mrštnost.

Tlumočník

Ali Ungár (Jiří Menzel) se vydává najít nacistického vraha svých rodičů. Místo něj ale potkává jeho syna Georga (Peter Simonischek). Oba muži, kteří se příliš nemusí, se vydávají na svéráznou cestou napříč Slovenskem. Jisté je jen jedno - na jejím konci nezůstane kámen na kameni.

Cesta za králem trollů

Filmové premiéry: Bruce Willis jede volhou na návštěvu k Vladimíru Mečiarovi

Chlapec Espen je otloukánekrodiny. Všichni na něj všechno svádějí a rodiče ho nenechají dělat nic jiného, než udržovat oheň v krbu. Právě on ale potká princeznu Kristin. Potíže na sebe nenechají dlouho čekat - dvojici začnou pronásledovat trollové a aby toho nebylo málo, nikdo nehlídá oheň a chalupa vzplane. Magická pohádka režiséra  Mikkel Brænne Sandemosea nabídne nádherné pohledy na norskou krajinu.

Můj syn

Julien (Guillaume Canet) často pracovně cestuje, což před roky vedlo i k rozpadu jeho manželství. Na jedné takové cestě mu ale zavolá jeho bývalá žena a s pláčem sdělí, že se jejich syn ztratil někde v horách. Julien je ochoten obětovat vše pro jeho nalezení.

Oni 2: Noční kořist

Pokračování oblíbeného hororu Oni je ještě děsivější než první díl. Typická americká rodinka si vyjede na dovolenou do odlehlého tábora. Rodinnou idylu ale naruší tři maskovaní šílenci, kteří s sebou přinášejí jen násilí a teror. Členové rodiny si sáhnou až na pokraj svých možností.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!