Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: pohádkové bratry na dobrodružné výpravě straší neviditelný muž

Kultura

  18:00
PRAHA - První březnový týden do českých kin zamíří dva filmy - „pixarovka“ Frčíme! a horor Neviditelný. Zároveň taky začíná festival dokumentárních filmů Jeden svět a pro milovníky filmového braku je vhodné připomenout právě probíhající Festival otrlého diváka.

Elisabeth Mossová ve filmu Neviditelný (2020). Režie: Leigh Whannell. foto: CinemArt

Neviditelný

USA, režie: Leigh Whannell 

Cecilia (Elisabeth Mossová) se zamilovala do psychopata. Dívce se na poslední chvíli podaří utéct z domu tohoto krutého vynálezce. Když jí právník oznámí, že šílený muž nerozchodil její útěk a spáchal sebevraždu, je pro Cecilii zdánlivě všechno uzavřeno. Bývalý přítel jí navíc odkázal obrovské bohatství! Klidný život ale neustále narušuje pocit, že ji někdo sleduje. Neviditelný predátor, který jí chce udělat ze života peklo. Cecilie stojí před nejtěžší zkouškou svého života. Jenže co když se jí to všechno jen zdá? 

Frčíme!

USA, režie: Dan Scanlol

Elfí bratři Barley (Chris Pratt) a Ian (Tom Holland) se v dodávce s namalovaným jednorožcem vydávají na magickou cestu. Doslova. Jejich cílem je totiž nalezení prastaré magie. Oba chtějí alespoň jeden den strávit s otcem, který zemřel, když byli ještě mladí. Prastará magie má moc přivést zpět mrtvé, alespoň na krátkou chvíli. Kromě typického pixarovského humoru je ze zápletky patrné, že určitě dojde na hluboké emoce. V tomto ohledu nebude Frčíme! jiné, než výborně přijatý předchozí snímek Coco (2017). Ten se také točil okolo zesnulých příbuzných a tématu rodiny.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!