Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: vraždící panenka Chucky se vydává na dovolenou na Ibizu

Kultura

  18:00
LOS ANGELES/IBIZA - Poslední červencový týden míří do českých kin čtyři snímky. Novou verzi kultovního hororu doplní šílená rodinná dovolená plná alkoholu, paranoia v islandské mlze a adaptace klasického díla světové literatury.

Chucky není obyčejná hračka. Snímek Dětská hra (2020). Režie: Lars Klevburg foto: Orion Pictures

Dětská hra
Horor
USA, režie: Lars Klevberg

Chlapec Andy dostane k narozeninám přesně to, co si přál. Nejmodernější hračku všech dob, dokonalou panenku. Je roztomilá a spoustu toho umí, je to zkrátka nejlepší kamarád každého dítěte. Jenže nic není tak, jak se zdá. Panenka, která dostane jméno Chucky, je totiž stroj na zabíjení. Kdo ji stojí v cestě, toho zabije s vynalézavostí těch nejšílenějších psychopatů. Bojte se, Chucky je zpět. V nové verzi kultovního hororu namluvil Chuckyho herec Mark Hamill, představitel Luka Skywalkera ze ságy Star Wars

Ibiza
Komedie
Francie, režie: Arnaud Lemort

Philippe (Christian Clavier) chce udělat všechno proto, aby si na svou stranu získal děti své nové lásky Carole. Když si tedy Carolyn syn přeje za úspěšně složenou maturitu odjet na Ibizu, Philip, ač nerad, k výletu svolí. To ještě netuší, že se upsal tomu úplně nejšílenějšímu rodinnému mejdanu. 

Bílý bílý den
Drama
Island, režie: Hlynur Palmason 

Policista Ingimundur se v odlehlé islandské vísce těžko vyrovnává se smrtí manželky. Záhy se však dozví, že jeho manželka měla nejspíš dvojí život. Nejspíš mu byla dlouhodobě nevěrná. Ingimundur nemůže jít dál, dokud nezjistí pravdu. Zkazí jeho bílý den černé mraky? 

Bouřlivé výšiny
Romantický
Velká Británie, režie: Andrea Arnoldová

Zámožná rodina zachrání chudého sirotka z ulice. Chlapec se ale zamiluje do své nyní již nevlastní sestry Cathy. Román Na větrné hůrce se dočkal velkého množství adaptací. Ta od režisérky Arnoldové nabídne citlivé oko zaměřené na detaily lidských vztahů. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!