Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Zvolíte dovolenou na moravských vinicích, nebo na finském venkově?

Kultura

  18:00
PRAHA - Poslední červnový týden míří do českých kin čtyři filmy. Pokračování vinařské série Bobule doprovodí úsměvný pohled na severskou náturu, hororový kult a dokument o posledním díle snad nejznámějšího světového landartisty.

Dojde i na karaoke. Mitzi a Härde vzpomínají na své někdejší sny. foto: PILOT FILM

3Bobule
ČR, režie: Martin Kopp

Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) mají vlastní vinařství a dvě děti. Práce je nad hlavu a jejich manželství tím dost trpí. Někdo navíc na vinici krade. K tomu všemu blíží největší událost roku, moravské vinobraní, a na návštěvu přijíždí nezvedený kamarád Jirka (Lukáš Langmajer). Z toho všeho zákonitě musí být komedie plná vtipných patálií. 

Víkend na chatě
Finsko, režie: Jenni Toivoniemiová

RECENZE: Víkend na chatě. Ideální festivalový zážitek pro léto bez festivalů

Parta přátel se sejde na chatě uprostřed finské přírody. S postupujícím časem a ubývajícím alkoholem jsou vyřčeny věci, které nejspíš měly zůstat nevyřčené. Komedie debutující režisérsky Toivoniemiové dává vyniknout brilantně napsaným dialogům, vrstevnatosti postav i notoricky známým písničkám.

Další jehňátko 
Irsko/Belgie/Polsko/USA, režie: Malgorzata Szumowska

Dívka Selah se narodila do přísné náboženské komunity známé jen jako Stádo. Jde o uskupení žen rozdílného věku vedených jen jedním mužem. Stádo navíc žije na zemědělské usedlosti daleko od vší civilizace. Selah, fanatická posluchačka učení Stáda, postupně zjišťuje, že je nauka komunity plná lží...

Christo - Chůze po vodě
Itálie/USA/Německo/Spojené státy, režie: Andrey Paounov 

Jedinečný, zcela otevřený pohled do tvůrčí dílny muže, jehož neotřelé konceptuální instalace měnily tvář ikonických míst po celém světě. Christo je legendou konceptuálního umění, muž, pro kterého není žádný nápad nerealizovatelný a žádné dimenze příliš megalomanské. Dokument Andreje Paounova je pohledem za kulisy této legendy. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!