130 let

Jedním z festivalových filmů bude i jihokorejský Parazit | foto: AEROFILMS

Filmový festival v lázních bude i letos. Jen to bude v těch Mariánských

Kultura
  •   16:00
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Kvůli koronaviru letos řádně neproběhne filmový festival v Karlových varech. Mariánské lázně ale plány neruší. Pátý ročník Marienbad Film Festivalu se koná od 27. června do 30. srpna.

„Chceme přispět k navrácení do normálního života a pomoct reaktivovat Mariánské Lázně a jejich kulturní potenciál. Opět nabídneme sdílené sledování filmů na rozličných místech ve městě. Rozhodli jsme se nečekat a budeme reagovat na měnící se podmínky a s programem experimentovat. A proto jsme festival pojali jako celoletní aktivitu plnou filmů starších i novějších, nad kterými se bude následně debatovat,” říká ředitelka Marienbad Film Festivalu Zuzana Stejskalová.

Každý z pěti festivalových dnů nabídne dva filmy. „Základem dramaturgie budou vždy dva filmy, které na sebe, někdy jen zdánlivě, reagují a projekce doprovodí debata s pozvaným hostem,” říká dramaturg festivalu Lubomír Konečný.

Nezávisle na festivalu pořádá spolek Marienbad v Mariánských Lázních každé úterý mobilní filmový klub v parku u kolonády Ferdinandova pramene. Divákům nabídne letní program, složený z filmových hitů poslední sezóny.

Autor: Lidovky.cz