Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Fresh Film Fest zrušil výstavu, někdo ji ukradl

Kultura

  12:25
PRAHA - Výstava portrétních fotografií Vzdor, která se konala v pražském Paláci Akropolis v rámci letošního Fresh Film Festu, musela být dočasně zrušena. Všechny snímky, které vznikly pro reklamní kampaň letošního ročníku festivalu, totiž někdo v noci ze středy na čtvrtek ukradl. Pořadatelé nicméně fotografie vystaví znovu, opět v Akropoli.

Vizuál letošního Fresh Film Festu odkazující k deformacím lidské tváře foto: Reprofoto

Policie krádež vzhledem k nízké hodnotě fotografií nevyšetřuje. Oznámení o zrušení výstavy snímků od fotografa Romana Dietricha se poprvé objevilo dnes odpoledne na facebookovém profilu filmové přehlídky.

Vizuál letošního Fresh Film Festu odkazující k deformacím lidské tváře

"Kdo snímky odcizil, nevíme, ale vzhledem k tomu, že způsobená škoda nebyla vyšší než 10.000 korun, policie krádež ani nevyšetřuje. Výstavu uspořádáme znovu, co nejdříve to bude možné," uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Expozice, která byla součástí doprovodného programu festivalu, se v prostorách žižkovského Paláce Akropolis měla původně zdržet jen do konce týdne.

Na ukradených snímcích byly portréty asi dvaceti lidí, které autor zachytil v okamžiku, kdy vzdorují silnému proudu větru. "Koncept spojuje dva motivy - svěží proud v kinematografii, který představuje náplň i název festivalu, a punkový vzdor, což je jeho letošní téma," uvedli k námětu snímků pořadatelé přehlídky.

120 filmů během jednoho týdne

Letošní ročník evropského festivalu, zaměřeného na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, ve středu zahájila projekce snímku Blue Valentine od režiséra Dereka Cianfrance. Do neděle 28. srpna se na programu přehlídky objeví téměř 120 filmů.

Autor: