Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Galakoncert České filharmonie nabídne zvučná jména

Kultura

  9:25
PRAHA - Galakoncert České filharmonie (ČF) ve Dvořákově síni pražského Rudolfina pod taktovkou Lawrence Fostera nabídne umělce zvučných jmen.

Česká filharmonie foto: archiv České filharmonieReprofoto

S filharmonií vystoupí klavíristé Daniel Barenboim a Radu Lupu, houslistka Sarah Changová a violoncellistka Alisa Weilersteinová. Na programu budou díla Vivaldiho, Mozarta, Čajkovského, Schuberta, Smetany a Enesca.

Vrchol letošní pražské sezóny

Galakoncert představuje pro Českou filharmonii podle jejího ředitele Davida Marečka jeden z vrcholů její letošní pražské sezony, přivede do České republiky špičkové hudebníky, kteří stanuli na všech významných pódiích světa.

Šéfem České filharmonie se stal David Mareček

Na programu ojedinělého koncertu zazní Rumunská rapsodie č. 2 D dur George Enesca, druhá věta z části Zima a třetí věta z části Léto z cyklu Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho, Variace na rokokové téma pro violoncello a orchestr Petra Iljiče Čajkovského, Klavírní fantazie f moll pro čtyři ruce od Franze Schuberta, Koncert pro dva klavíry a orchestr č. 10 Es dur Wolfganga Amadea Mozarta a symfonická báseň Vltava z cyklu Má vlast Bedřicha Smetany.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...