Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Grammy za celoživotní dílo získal Cohen i Jackson

Kultura

  13:11
LOS ANGELES - Kanadský zpěvák Leonard Cohen a zesnulý popový idol Michael Jackson jsou mezi šesti hudebníky, kteří v sobotu získali hudební cenu Grammy za celoživotní dílo. Výsledky hlavních cen Grammy budou známy v noci na pondělí.

Michael Jackson foto: Reuters

"Na cestě k cílové čáře, kterou někteří z nás už překročili, jsem si nikdy nemyslel, že dostanu cenu Grammy," uvedl pětasedmdesátiletý Cohen, který si cenu do Los Angeles přišel převzít neoholen, zato ve svém tradičním tmavém klobouku. Písničkář, který je i uznávaným básníkem a romanopiscem, jako bonus zarecitoval část své písně Tower of Song.

Leonard Cohen při svém koncertu v Bratislavě (28. srpna 2009)

Grammy putovala posmrtně i Michaelu Jacksonovi, který zemřel loni 25. června na předávkování léky. Cenu za něj převzal jeho exmanažer Frank DiLeo. Králi popu bude vzdán hold i během nadcházející hlavní ceremonie Grammy, kde se bude poprvé promítat trojrozměrný klip k jeho ekologicky laděné písni Earth Song.

Čtěte také

Dalšími oceněnými byla zpěvačka country Loretta Lynnová, jazzový trumpetista Clark Terry a pianista André Prévin. Vedle Jacksona byl posmrtně oceněn ještě hudebník Bobby Darin.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!