Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Se zesnulou Zagorovou se rozloučili blízcí, kolegové, Havlová či Bohdalová

Kultura

  14:58aktualizováno  16:02
Se zpěvačkou Hanou Zagorovou se rodina a přátelé rozloučili v kostele sv. Tomáše na pražské Malé Straně. Na úterní uzavřenou pietu ve středu naváže akce pro veřejnost. Lidé se mohou s populární zpěvačkou přijít rozloučit do pražského Divadla Kalich.

Rakev se zesnulou zpěvačkou přinesli do kostela už před dvanáctou hodinou, samotné rozloučení začalo v malostranském kostele sv. Tomáše ve 14:00. Na zádušní mši dostala pozvánku jen rodina a nejbližší přátelé. Na místo vedle zpěvaččina manžela Štefana Margity a sestry Evelyn Bečvaříkové dorazili například Dagmar Havlová, Jiřina Bohdalová, Lucie Bílá, Aleš Háma, Josef Polášek či Adam Plachetka. Uspořádat soukromý obřad místo klasického pohřbu se Margita údajně rozhodl na přání Zagorové.

Veřejnost se tak může s Hanou Zagorovou rozloučit ve středu, kdy se v jedenáct dopoledne otevře pražské Divadlo Kalich. „Příchod bude organizován Jungmannovou ulicí směrem od Národní třídy. Na místě a u výstupů z metra bude pořadatelská služba, která bude organizovat frontu. V 11 hodin se otevře do sálu, kterým budou návštěvníci plynule procházet. Bude možno zanechat květiny,“ uvedl mluvčí scény Jaroslav Panenka.

„Prosíme návštěvníky, aby nepřinášeli dary. Fotografování v sále nebude z pietních důvodů povoleno. Odchod pak bude zpět do Jungmannovy ulice směrem Vodičkova,“ doplnil mluvčí.

V kostele svatého Tomáše na Malé Straně se konalo poslední rozloučení s Hanou Zagorovou. (30. srpna 2022)

V divadle se lidé budou moci podepsat do kondolenční knihy. Sál zůstane otevřen až do 17 hodin. Květiny následně organizátoři převezou na improvizované pietní místo u vyšehradského hřbitova, kde budou vystaveny až do sobotního večera. „I sem se bude možné přijít symbolicky rozloučit s Hankou a případně i zapálit svíčku,“ dodal Panenka.

Právě v Divadle Kalich bude mít 16. září premiéru nový muzikál Biograf láska. V novince zazní celkem 24 písní Zagorové.

Devítinásobná Zlatá slavice Hana Zagorová zemřela v pátek 26. srpna ve věku nedožitých 76 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku rušila své pracovní závazky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!