Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Herec Matthew McConaughey vydá svou první knihu. Nabídne poezii, modlitby a motivační citáty

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Populární hollywoodský herec Matthew McConaughey se stal spisovatelem. Ve své knize Greenlights (Zelená světla) přiblíží čtenářům svůj život. „Nebude to tradiční autobiografie,“ varuje. V anglickém originále kniha vyjde 20. října.

Herec Matthew McConaughey

Sympatický McConaughey dostal svou první roli v mysteriózním seriálu Nevyjasněné záhady, kde ztvárnil oběť šíleného vraha. V profesním životě ale žádnou obětí nebyl. Filmový průmysl mu šel na ruku a herec se zviditelnil hlavně jako osudový muž v romantických komediích typu Svatby podle Mary, Jak ztratit kluka v 10 dnech nebo Bejvalek se nezbavíš. 

Později přesedlal na vážné role a zazářil například v oceňovaném seriálu Temný případ (True Detective). Za roli ve filmu Klub poslední naděje (2013) získal i Oscara. 

Teď to chce zkusit i v knižním světě. Mcconaughey podle svých slov znovu pročítal své deníky a do knihy Greenlights z nich vytáhl to, co by mohlo být pro čtenáře zajímavé. 

„Věci, které jsem viděl a zažil, mé vzestupy i pády, úspěchy i prohry, příběhy, lidé, místa, básně, modlitby, předpisy na léky a pořádná dávka samolepek z nárazníků,“ avizuje herec ve videu na sociální síti Instagram.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!