Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

‚Hloupá herečka z kabelové televize.‘ Jeremy Clarkson se opřel do vévodkyně Meghan

Kultura

  15:00
LONDÝN - Populární britský moderátor Jeremy Clarkson se v komentáři pro deník The Sun zastal kolegy Pierse Morgana, jenž minulý týden kvůli výrokům na adresu Megan Markleové opustil pořad, jehož byl dlouholetým moderátorem.

Moderátor Jeremy Clarkson zavítal 11. března na zápas fotbalové Ligy mistrů mezi Chelsea Londýn a Paris St Germain. foto: Reuters

Jeremy Clarkson se proslavil jako moderátor automobilové show Top Gear a později i jejího duchovního nástupce Grand Tour. Zároveň je ale populárním komentátorem a glosátorem. Ve svém posledním kousku se věnoval incidentu, který minulý týden zahýbal Velkou Británií. 

Na začátku vztahu s Harrym mluvili o tom, jaké to je být součástí královské...
Také samotná svatba nebyla podle Meghan jejich dnem, ale svatbou organizovanou...

Když minulý týden proběhl ostře sledovaný rozhovor prince Harryho a vévodkyně Meghan s Oprah Winfreyovou, moderátor pořadu Dobré ráno, Británie (Good Morning Britain) Piers Morgan nařkl vévodkyni ze lhaní. Meghan v rozhovoru například obvinila britskou královskou rodinu z rasismu, když se její členové obávali, jakou bude mít její syn Archie barvu pleti.

Nepřímo označil Meghan za lhářku. Teď opouští moderátor Piers Morgan ranní show britské televize

„Za kým jsi šla? Co ti řekli? Je mi líto, ale nevěřím ani slovu z toho, co řekla. Nevěřil bych jí, kdyby předpovídala počasí,“ okomentoval rozhovor Morgan. Na svém Twitteru pak ještě Meghan nazval „princeznou Pinokio“. Přirovnal ji tak ke slavné pohádkové loutce, které se při každém zalhaní prodlužuje dřevěný nos.

Na vládní agenturu Ofcom, která se zabývá regulací médií, na Morgana přišlo přes 57 tisíc stížností od diváků (rekord od vzniku agentury v roce 2002). Moderátor po následném střetu s kolegou ve studiu, ze kterého naštvaně odešel, oznámil, že s pořadem Dobré ráno, Británie končí. 

Jeremy Clarkson ale stojí pevně na straně moderátora. „Je to vážně divné, ale poprvé v životě souhlasím s Nigelem Faragem i Piersem Morganem,“ napsal v komentáři. Vévodkyni Meghan označil za někoho, ke komu vzhlížejí masy mladých a hloupých, protože si myslí, že svým hraním si na oběť položí britskou monarchii na lopatky. 

Podle Clarksona si britská monarchie prošla daleko horšími věcmi, než je „lehké stěžování si hloupé herečky z kabelové televize“. 

„V tomhle mi věřte. Meghan je poražená. Za pět let si bude sama fotit fotky před Taj Mahalem nebo pózovat na nějaké milionářské jachtě ve Středozemním moři. Starému chudákovi Piersovi Morganovi nakonec dojde, že podal výpověď úplně zbytečně,“ dodal moderátor. 

Jeremy Clarkson a Piers Morgan jsou přitom dlouholetí nepřátelé. Například v roce 2004 se na předávání cen britského tisku (British Press Award) rozhádali a došlo dokonce i na lehkou rvačku. Clarkson nazval Morgana s*ačkou a jeho kolega posléze odvětil, že větší „nakládačku“ dostal i od svého tříletého syna.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.