Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hollywoodem poteče krev. V Tarantinově novince si zahrají DiCaprio i Pitt

Kultura

  9:25
LOS ANGELES - V novém snímku režiséra Quentina Tarantina nazvaném Once Upon a Time in Hollywood (Kdysi dávno v Hollywoodu), který vypráví o hlavním městě filmového průmyslu v dobách hipíků a ve stínu řádění vraha Charlese Mansona, si hlavní role zahrají hvězdy Leonardo DiCaprio a Brad Pitt. Oznámilo to filmové studio Sony Pictures, které za filmem stojí, napsala agentura Reuters.

Leonardo DiCaprio získal cenu za nejlepšího herce. foto: Reuters

DiCaprio se ujme postavy Ricka Daltona, dohasínající hvězdy westernového seriálu, jeho kaskadérského dvojníka Cliffa Bootha pak bude hrát Pitt. „Oba se neúspěšně snaží prosadit v Hollywoodu, který již nepoznávají. Ale Rick má velmi slavnou sousedku... Sharon Tateovou,“ uvedlo studio Sony Pictures v prohlášení.

Tarantino převzal cenu za nejlepší hudbu ve filmu Osm hrozných.
Brad Pitt na předávání filmových cen MTV

Zapomenutý herec a ubodaná herečka. Tarantino točí první film inspirovaný skutečností

Tateová, tehdy manželka režiséra Romana Polanského, je jednou z obětí Mansona a jeho následovníků. Skupina během dvou dní v srpnu 1969 povraždila v Los Angeles sedm lidí, Tateové tehdy bylo 26 let a byla v osmém měsíci těhotenství. Manson byl odsouzen k doživotí a loni v listopadu ve věku 83 let zemřel.

Film půjde do kin příští rok 9. srpna, tedy u příležitosti 50. výročí smrti Tateové. Tarantino sdělil, že na scénáři pracoval pět let.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč