Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hostina pro oči i uši. Katy Perry nabídla v Praze velkou popovou show

Kultura

  21:41aktualizováno  22:14
PRAHA - Hitem Roar z posledního alba Prism zahájila svůj pražský koncert americká zpěvačka Katy Perry. Od prvních minut bylo jasné, že vystoupení jedné z největších hvězd současné populární hudby v rámci jejího Prismatic World Tour bude velkou show.

„Prismatic je hostina pro oči i uši. Čítá sedm různých sekcí, sedm odlišných světů. Mé předešlé album bylo celé v duchu sladkostí, což byla zábava. Prism je ale pestřejší,“ uvedla zpěvačka k turné, které nabízí choreograficky náročná čísla i akustickou část. foto:  Petr Topič, MAFRA

Zaplněné hlediště, v němž byly hlavně dívky a také mnoho dětí, aplaudovalo bohaté pódiové prezentaci písně, která se umístila na první příčce žebříčku iTunes v 96 zemích.

„Prismatic je hostina pro oči i uši. Čítá sedm různých sekcí, sedm odlišných světů. Mé předešlé album bylo celé v duchu sladkostí, což byla zábava. Prism je ale pestřejší,“ uvedla zpěvačka k turné, které nabízí choreograficky náročná čísla i akustickou část.

Zpěvačka Katy Perry v Praze.

Perry vydala třetí studiové album nazvané Prism loni v říjnu. Titulu se prodalo během šesti měsíců od jeho vydání víc než šest milionů kusů. „Katy Perry nahrála zábavnou popovou desku s několika budoucími hity, ale vlastní hudební identitu byste pod jejími pestrobarevnými kostýmy hledali marně. Rádioví dramaturgové budou mít z nenáročných skladeb radost, posluchače zase nic z nového obsahu nemůže urazit. Zároveň ale vyplouvá na povrch, že Katy nenahrála jedinou skladbu, která by vás v rámci žánru zvedla ze židle,“ hodnotil album Prism na webu musicserver.cz hudební publicista Lukáš Boček.

Líbala se s holkou

Třicetiletá zpěvačka, textařka a hudebnice, která je na vrcholu popularity, si pro pražský koncert připravila všechny své hity. Některé z nich jako Teenage Dream nebo Firework nabídla na prestižním vystoupení na začátku února o poločasové pauze finále play-off severoamerické národní ligy v americkém fotbalu, známého pod pojmem Super Bowl.

Od prvních minut bylo jasné, že vystoupení jedné z největších hvězd současné...

Perry, vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudsonová, zařadila do programu i známou píseň I Kissed A Girl z desky One Of The Boys z roku 2008. Ta před lety šokovala textem, v němž zpívá o tom, jak se líbala s jinou dívkou. Nechyběla ani skladba Dark Horse, jejíž videoklip se stal nejen nejsledovanějším videem na YouTube za loňský rok, ale získal též ocenění za videoklip roku v evropské odnoži hudební stanice MTV.

Po vystoupení se Perry představí 24. února v Krakově, 26. února ve Vídni a o den později v Bratislavě. Evropskou část turné zakončí 22. března ve Stockholmu a poté zamíří do Číny,

Katy Perry, ilustrační foto.

Předskokankou pražského koncertu byla britská zpěvačka Charli XCX, která je známá především singly Boom Clap a Break The Rules.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...