Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Hudební lekce od držitele Grammy. Projekt Mladí ladí dětem zve na rytmickou cestu

Projekt Mladí ladí dětem. foto: Mladí ladí jazz

PRAHA - Populární festival Mladí ladí jazz přichází s novým projektem. V devíti lekcích s americkým jazzmanem Oranem Etkinem dostanou děti kreativní hudební vzdělávání v uceleném cyklu. Etkin je autorem unikátní vzdělávací hudební metody Timbalooloo, díky níž si děti hravě osvojují základy hudební teorie i praxe, a je s úspěchem praktikována v celé řadě zemí.
  18:00

“Vzhledem k tomu, že se letos s dětmi osobně nemůžeme vidět a kroužky a další zájmové aktivity jsou zavřené, rozhodli jsme se pozvat Orana do Prahy a natočit profesionálně zábavné a přitom naučné videolekce, které, věříme, ocení nejen rodiče, ale také učitelé ze základních a mateřských škol. Nejen hudební, ale i další kreativní vzdělávání jsou pro rozvoj dětí zásadní a neměli bychom na ně ani v této době zapomínat,” vysvětluje Klára Břeňová, koordinátorka Mladí ladí dětem.

Projekt Mladí ladí dětem.
Projekt Mladí ladí dětem.

Oranovi Etkinovi sekunduje zpěvačka Marta Kloučková. Dalšími hosty jsou akordeonista Michal Marcin, perkusista Papis Nyass či kontrabasista Pavel Husa. Společně děti i rodiče pozvou na putování za hudbou různých světů i žánrů. 

Natáčení se chopilo studio Baobab. Více informací na www.mladiladidetem.cz. První video je k dispozici ZDE.

Autor: