Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hvězdou Summer Of Love budou Stereo MCs

Kultura

  19:34
PRAHA/PARDUBICE - Již tuto sobotu se na pardubickém závodišti uskuteční dvanáctý ročník nejpopulárnější taneční akce Summer Of Love, který se ponese ve znamení hesla Closer To Your Heart. Na celkem 6 až 7 pódiích se představí přes 80 vystupujících.

Summer Of Love 2008 foto: technocube.blogspot.com

Zřejmě největším tahákem bude britské uskupení Stereo MCs, které má kořeny již v polovině 80. let, kdy se potkali Rob Birch a Nick Hallam. Během následujících let se jim podařilo vytvořit věrohodný londýnský hip-hop a zároveň svým potenciálem přitáhnout davy. Po jejich úspěšném albu Connected z roku 1992 se zařadili po bok hudebních ikon, jakými jsou například U2 či Happy Mondays.

Po čtyřech letech se na Summer Of Love vrací Američan Isaiah Major aka DJ Rush, jehož tvrdý styl techna láká desetitisíce fanoušku ve světě i v Čechách. V dnešní době je považován za nejžádanějšího technoDJe. V Německum, kde mimochodem žije, vyhrál v roce 2001 cenu "The Best International DJ" v anketě časopisu Groove.

Německý producent a DJ Gregor Tresher bude dalším z taháků sobotního SOL. Tresher se v poslední době nechal slyšet, že preferuje spíše techno než elektro. Vrcholu dosáhl v roce 2006, kdy byl vyhlášen producentem roku, uspěl také v anketách časopisu Raveline Objev roku 2006 a Nejlepší track roku 2006 (s Full Range Madness).

Organizátoři na svých webových stránkách slibují rozšíření tranceového pódia, které zaznamenalo v minulých letech veliký úspěch. Jmenovat se bude United Music DJ Stage.

Zatím zveřejněný line-up slibuje další skvělé hudebníky, jakými jsou například Vladimir 518, Apparat, Michael Burian, Renato Cohen, Roman Rai, DJ Loutka, Ed Rush a mnoho dalších.





Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...