130 let

Inscenace s názvem Blonďatá bestie inspirovaná náhravkou poslankyně Kristýny Kočí. | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Inscenace podle Kočí: Klasnová se smála zmínkám o Tluchořovi

Kultura
  •   23:31
PRAHA - "Jdeme se podívat, jak to skutečně bylo," zahlásila u baru pražského divadla A studio Rubín poslankyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová. Společně se svou kolegyní Karolínou Peake se sem přišla podívat na part Blonďatá bestie. Tedy hry, vycházející z tajných nahrávek je jich bývalé stranické kolegyně Kristýny Kočí.

Podobně jako u hry Ivánku kamaráde, můžeš mluvit? se i autoři Blonďaté bestie pevně drželi přepisu nahrávek. Ondřej Pavelka se zhostil role Lukáše Vícha, Barbora Poláková si střihla úlohu Kristýny Kočí. To vše v režii Tomáše Svobody.

Repríza představení

Pro velký zájem opakuje pražské divadlo A studio Rubín představení Bloňdatá bestie také v pondělí 18. dubna od desíti hodin večer.

Inscenace s názvem Blonďatá bestie inspirovaná náhravkou poslankyně Kristýny Kočí. Podívat se přišly i Kateřina Klasnová a Karolína Peake.

Klasnová, která společně se svými známými obsadila čtvrtou řadu stísněného sálu, poprvé se smála, když se na scéně nečekaně objevil imitátor (Lukáš Příkazký) jejího muže – exministra dopravy Víta Bárty.

Čtěte také

"Musíme uchopit moc v tomto státě," hřímal nebártovsky hlubokým hlasem a rozházením štosu tisícovek po sále uvedl hlavní část hry – nahrávané posezení u kávy.

Celý rubín vybuchl smíchy, už když Ondřej Pavelka hrající nahrávače Lukáše Vícha pod stolem namontoval obří hi-fi soupravu a celé kafíčko absolvoval s velkými sluchátky na uších.

Véčkařské osazenstvo ale padalo smíchy především v pasážích věnujících se popisování vztahu Kočí a šéfa poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře. Obě poslankyně Klasnová s Peake si s gustem zazpívaly popěvek "Kmentu platí ODS", který se během představení opakoval několikrát.

Inscenace s názvem Blonďatá bestie inspirovaná náhravkou poslankyně Kristýny Kočí.

Klasnová nakonec skoro zrudla, když se herecká Kočí v písni vyznala z lásky k Vítu Bártovi a slibovala, že mu porodí syna. "Bylo to skvělé, ale zároveň smutné. Spíše bych si přála, aby to byl jen její sen," zhodnotila hru po jejím skončení Klasnová.

Autor: Josef Kolina