Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak se vypořádat s minulostí

Německo se v posledních letech prostřednictvím kinematografie velmi intenzivně vypořádává se svou minulostí. Po té fašistické (výsledkem je několik pozoruhodných snímků jako Pád Třetí říše nebo Poslední dny Sophie Schollové) přišla na řadu i minulost komunistická. Debutující režisér Florian Henckel von Donnersmarck natočil překvapivě kompaktní a intenzivní snímek o praktikách německé tajné policie Stasi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Butthead

13. 6. 2007 22:23
kritika v LN

Paní Křivánková,

dosud jsem se často řídil Vašemi kritikami v LN, nicméně po kladné kritice na tento úlet  budu muset své hodnocení zkorigovat.

Butthead

0 0
možnosti

rotten apple

8. 1. 2007 15:35
slovnik cizich slov

To snad ne, spekulujes-li na Oskara, kandidujes na blbce :-D

0 0
možnosti

to snad ne

8. 1. 2007 16:10
Re: slovnik cizich slov

To je jako co???

0 0
možnosti

to snad ne

8. 1. 2007 13:52
Pani Krivankova...

...to je sice vsechno pravda, film ale "ujel" ve svem zaveru a la Holywood ; dustojnik StaSi zacne tajne svym obetem pomahat a jde tak sam vedome do zahuby. Nema to logiku ve stavbe pribehu a ani oporu v realite, neni znam jediny pripad (pokud vim, ani u nas) podobneho chovani nektereho z prislusniku tajne policie. A pak ten melodramaticky konec, kdy hlavni obet sveho estebaka hleda a najde... Ale nerikam, ze se mi ten film nelibil, byl jen, podobne jako kdysi Kolja, ponekud "nastaven" na americky vkus ; tez spekuluje na Oskara. Ja bych tu cenu videl radsi v rukou Almodovara za Volver...

0 0
možnosti