Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak z dluhové pasti? Dokument otevírá kontroverzní téma exekucí

„Přece mi nemůžete sebrat film!,“ brání se dokumentaristka Andrea Culková brutálnímu nájezdu exekutorům ve svém bytě. Osobní příběh následků jedné zapomenuté pokuty otevírá nesnadné téma, které se Culková pokusila zpracovat do filmu. Dokument Exekuce, který představila na právě probíhajícím Mezinárodním filmovém festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, vznikl jako součást cyklu České televize Český žurnál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

30. 10. 2016 8:29

Osudy dlužníků mne nikterak nedojímají takřka všichni se zadluží ze své vlastní blbosti. NEBÝT DLUŽNÍKEM JE TAK JEDNODUCÉ STAČÍ SI VZPOMENOUT NA PONAUČENÍ KTERÁ NÁM DAVALI NAŠI RODIČE : PRACUJ A ŠETŘI A AŽ SI NAŠETŘÍŠ KUPUJ SI JEN TO NA CO MÁŠ A CO OPPRAVDU POTŘEBUJEŠ .

0 0
možnosti
JK

J. Kacena

30. 10. 2016 7:07

Kravina kravina kravina... Neni proste mozne, aby na cloveka nabehl exekutor zcela necekane a bez jeho vedomi a omisivniho pricineni. Je smutne (avsak ne prekvapive), ze se k posileni teto demonizace uchyli i rádoby objektivni (levicova) filmarka. Co tahle natocit dokument o opacne strane? Na ni je totiz veritel, kteremu casto x lidi dluzi a on sam je naprosto bezmocný vuci jejich ignoranci a nezajmu zatimco si uzivaji jeho penez ci jineho předmětu plneni a smeji se mu do ksichtu. Dokud nezazijete, nedovedete si predstavit, co to znamena, exekutor je pak jedinym nastrojem, ktery muze dopomoci k vykonu vaseho prava. Bohuzel skryta neomarxisticka klika se neustále snazi vytvorit dojem, ze exekutor je původcem vseho zla ve společnosti. Můžeme se bavit nad vysi odmeny pro exekutory, ale urcite ne rozporovat jejich vyznam a nezbytnost.

0 0
možnosti