Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jasná páka má po třiceti letech první klip a chystá se na turné

Kultura

  12:00
Po více než třicetileté historii kapely přichází Jasná páka s prvním oficiálním klipem. Vznikl na aktuální singl z nového alba Černá deska - písničku Konec nočních toulek, kterou zpívá David Koller. Na turné po čtrnácti českých městech se kapela chystá v září; vyvrcholí dojkoncertem v pražském Paláci Akropolis.

jasná páka po třiceti letech: Michal Ambrož, David Koller, Vladimír Zatloukal, Petr Váša, Radovan Jelínek, Marek Minárik, Magdalena Krištofeková a Pája Táboříková. foto: Reprofoto

Start turné je 18. září v kulturním domě v Čelákovicích a konec v Praze v Paláci Akropolis, kde Jasná páka včele s Michalem Ambrožem, s Petrem Vášou a Davidem Kollerem zahraje dvojkoncert. "Na turné vyrážíme po roce a půl a plánujeme si to opravdu užít. Dokonce bychom měli mít před turné i pár zkoušek, aby si to užili i fanoušci Jasné Páky." říká houslista a kytarista Jasný páky Radovan Jelínek.

Rafinované černobílé prolínačky

Už nyní je k vidění první oficiální klip, který kapela nahrála za více než třicet let své historie:

Klip vznikl na aktuální singl Konec nočních toulek, který na hudbu Radovana Jelínka a slova Karla Halouna na motivy Lorda Byrona nazpíval David Koller. Autorem černobílého snímku je Dominik Miškovský, který natočil klipy i pro Kollerband, Lucii nebo Monkey Business. "Klip Jasné páky Konec nočních toulek je barvitá podívaná o zádrhelu velké lásky pod vlivem měsíčního úplňku a macerovaného pelyňku," říká Dominik Miškovský.

Chystá se i odpolední koncert i pro rodiče s dětmi

Na turné Jasná páka vyrazí v sestavě Michal Ambrož, David Koller, Vladimír Zatloukal, Petr Váša, Radovan Jelínek, Marek Minárik, Magdalena Krištofeková a Pája Táboříková. Kromě 14 českých měst šňůra zahrnuje také Bratislavu. V Česku se Jasná páka s repertoárem z velmi dobře hodnocené Černé desky objeví například v Ostravě, Havlíčkově Brodě, Zlíně, Olomouci, Brně, Jablonci, Ústí nad Labem nebo Českých Budějovicích. Poslední dva pražské koncerty se uskuteční 9. listopadu. "V minulosti jsme hrávali dvojkoncerty na Chmelnici. Rádi bychom si tuto tradici zopakovali a taky chceme, aby rodiče mohli vzít sebou děti na koncert. Takové "klidné" nedělní odpoledne s Jasnou Pákou v Akropoli." dodává Michal Ambrož.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!