130 let
Úspěšné jazzové uskupení Vertigo

Úspěšné jazzové uskupení Vertigo | foto: Reprofoto

Úspěšné Vertigo obohatí cyklus Elektra Jazz

Kultura
  •   18:00
PRAHA - Jedna z nejoriginálnějších českých hudebních skupin zahraje v úterý 21. února v pražském Kulturním centru Vltavská. Bude dalším z hostů pravidelného cyklu Elektra Jazz.

Vertigo se na Vltavské zastaví v rámci turné k deseti letům svého působení, během něhož se tato formace stala stálicí středoevropské hudební scény. Kapelu tvoří muzikanti mladé jazzové generace v čele s pianistou Vojtěchem Procházkou.

Pravidelné jazzové úterky Elektra Jazz

21. 2. Vertigo: Best of turné - 10 let kapely
28. 2. Tereza & Groove Inn
6. 3. Eva Emingerová Trio
13. 3. Jazz Heads Filipa Spáleného
20. 3. Jana Koubková Quartet
27. 3. Libor Šmoldas Quartet

KC Vltavská / sál Elektra / Bubenská 1, Praha 7

Debutové CD Vertigo quintet dostalo v roce 2005 cenu Akademie populární hudby v kategorii jazz & blues. Druhé CD nazvané "Live U Staré Paní" (2006) představilo záznam dvojkoncertu, mapujícího tendenci kapely otevírat se dalším hudebním vlivům a spolupráci s různými osobnostmi, tentokrát s prominentní českou vokalistkou Lenkou Dusilovou. 

zdroj: www.youtube.com

V roce 2011 vydali Vertigo album Metamorphosis ve spolupráci se zpěvačkou a violoncellistkou Dorotou Barovou, která se mezitím stala stálou členkou kapely (a způsobila tak vypuštění slova quintet z názvu). Album  zachycuje  členy  kapely  na nekončící  cestě  za  novými  tvůrčími  postupy  a  impulsy.

Autor: Lidovky.cz