Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Je rozhodnuto. Knížáka vystřídá ekonom Rösel

V čele Národní galerie (NG) stane ekonom Vladimír Rösel, rozhodl o tom dnes ministr kultury Jiří Besser (za TOP 09). Dal tak přednost manažerovi před kunsthistorikem Jiřím Fajtem, který byl výrazným kritikem dosavadního šéfa NG Milana Knížáka. Rösel bude do funkce jmenován 1. června, Besserovi ho doporučila také odborná komise. Části odborníků ale vadí, že Rösel nemá kunsthistorické vzdělání ani dostatek zkušeností v umělecké oblasti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

G. Group

17. 5. 2011 9:49
T bude kostlivců ve skříni uvidíte, kolik ten mazal

prošustroval.....ještě si na závěr prodá pár těch svých šitů, aby si pomohl. Ekonom je to lepší ve vedení, možná tam měl jít rovnou kriminalista.

0 0
možnosti

R. Pechoušek

17. 5. 2011 7:27
Ekonom v čele NG.

To je další nadělení. Na druhou stranu, když mohli ajzmboňák, lampasák či pingl dělat předsedy vlády, tak už je asi jedno, kdo povede Národní Galerii. Kdepak odbornost, na tu se v tomto státě nehraje. Vzpomeňme třeba na nedostudovanou hloupou husu Kočí v čele parlamentu, nebo na Parkanovou, či Neumannovou na obraně.

0 0
možnosti

E. Došlík

17. 5. 2011 5:12
Je rozhodnuto . . .

další politický odborník na významném místě, že vás není hanba ! Odborníci jsou odstavování, a paka jdou na jejich místa, jak ve vládě tak i třeba důchodce Stráský cob y ředitel na Šumavě, jinak odborník přes dopravu, zdravotnictví a teď přeskůrovce - dědek důchodce . . .

0 0
možnosti

G. Group

17. 5. 2011 9:51
Knížák je odborník? Možná kdysi na majáles.

barvou politý šicí stroj je UMĚNÍ ? Možná max dekorace.

0 0
možnosti

G. Group

16. 5. 2011 18:24
Ten aspoň neprodá sám sobě obrazy jako "Mistr" Knížák

a snad pochopí, že muzea a galerie nemusí vycucávat z lidí peníze, ale můžou vydělávat. NG jsem bojkotoval právě kvůli tomu MAZALOVI Knížákovi.

0 0
možnosti