Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Je to soukromá věc, říká Knížák

Před více než rokem uspořádala umělecká skupina Guma Guar mystifikační akci, při níž si vzala na mušku generálního ředitele Národní galerie v Praze. Prohlásila se za skupinu Milan Knížák, v parafrázích vytvořila pod tímto jménem díla, která pak vystavila a nabídla k prodeji v Galerii Vernon.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Horst

15. 9. 2008 10:06
Chudáci

Knížák je kapitola sama pro sebe, ale tento počin gumových umělců je poněkud ubohoučký parazitismus.

0 0
možnosti

F. Adamec

13. 9. 2008 8:30
Zalozili militantni narod, policejni a zlodejsky stat

Militanti a okupanti, danovi otrokari, komunisti burziani, ridili lidem zivot nejen v Evrope. Hus znasilnil latinku. Husiti vyvrazdovali a plenili Evropu. Komensky, cesky bratr, pozval na rodnou Moravu cizi vojsko, ktere ji nekolikrat plenilo. Palacky, Jirasek, masarikovci a bolshevici zfalsovali dejepis zemi naroda ceskeho. Jejich naslednici zalozili militantni narod/rasu/tridu Cecho-slovaku, jako Batuv valecny podnik, nadnarodni gulag. Zbohatli na hospodarskych krizich, svetovych valkach a zbrojnich zakazkach. Naplanovali "Budovani statu pro 40 000 000 lidi", který pak obsadil Hitler, Stalin, Breznev ... , Clinton a Bush, podle komunistickych zakonu Havla, Klause, dustojniku KGB a StB, BIS. Tajna smlouva o pobytu Americanu v CR je dojednana. Nedouceny revolucionar Tomas Jan Masarik - TGM, zavedl diktaturu "Ja jsem stat a narod". Benes kolaboroval se Stalinem, podepsal rasisticke dekrety, ktere rektor Masarykovy univerzity, bolshevik - plukovnik Vladimir Ulehla, zavedl do kultury na Morave tak, ze mnoho dobrych lidi proslo komunistickymi pracovnimi tabory a kriminaly,  nebo predcasne zemreli v uranovych dolech, nebo za asistence LM, Stb, VKR, PS-VB a VB. Havlova rodina kolaborovala s nacisty a bolsheviky. Matka Havlovi predcitala dila nadcloveka Nietzscheho (1844-1900), na zidli, kterou Vaclav daroval bolshevikum v Ungeltu, v Praze. Havla a Klause si zvolili komunisti. Jeho bolshevici disidenti, Tigrid a spol. ze Svobodne Evropy a BBC, a Klaus se svymi ex/komunisty obnovili zeleznou oponu CR-SK-AT a Humanitarni Evropy, tunelovali EU a CR v hodnote cca 3500 mil. CZK. Humanitarne bombardovali nejen Evropu, odmitli Euro, Obnovili ex/komunisticke soudy a vedeni univerzit, kde ex/komunisti ziskali CSc. a RSDr, JUDr. PhDr. a dalsi privlastky.  Miliony nestraniku zilo, trpelo a ocekavalo pad komunismu a zelezne opony. 26. 3. 2008: Senat CR, ovladany ex/komunisty a militanty, zamitl zakaz propagace komunismu a nacismu. USA znarodnily trhy Freddie a Fannie, po americku.

0 0
možnosti

F. Adamec

13. 9. 2008 7:34
Stribrny trpaslik - komunisti sami sobe

Postkomunisti suu nepoucitelni, vcecko rozkraduu, aj EUu. Behem tunelove revoluce jsem jezdil do Prahy za prazske ceny skolit architekty, uredniky a manazery, jak maji usporne stavet postkomunistum Prahu, rekonstrukce palacu, businees centra, dalnice, Andela, Terminal letiste, Sazka arenu a dalsi dila postkomunismu. Zaujala mne dila politika Knizaka, postkomunisticka performance, mentalne na urovni talentu z materske skolky. Vevodil tomu Stribrny trpaslik, ktery byl velmi podobny Knizakovi. Clanek o Stribrnem trpaslikovi mi otiskl Atelier. Komunisticka mafie ODS, CSSD a BIS ridi nejen zprivatizovany palac kultury, knihovnu a pamatnik pisemnictvi.

Financni a militantni mafie, bolshevici Goldman, Barnett, Wolfowitz, Bernanke, Soros, Havel, Lauder, Zelezny, Klaus, Topolanek, Bush, Brzezinski, Clinton, vykrada a zastrasuje planetu Zemi. Bolshevik Soros financoval teroristy, komunistickou Chartu 77, Humanitarni bombardovani Ameriky, Asie, Afriky, Evropy. S financni mafii USA donutil Bank of England k devalvaci libry a k sabotazi EU. Bolshevik Soros nema rad komunistickou konkurenci, o Klausovi prohlasil, ze „ztelesnuje to nejhorsi, co je na zapadnich demokraciich, stejne jako predrevolucni cesky rezim ztelesnoval to nejhorsi, co bylo na komunismu“. Komunisti si zvolili Havla a Klause, ovladaji komunisticka media, CT, CR, NOVA, PRIMA.

26. 3. 2008: Senát CR zamítl zákaz propagace komunismu a nacismu.

V Praze na Hrade, v Moskve u Kremlu, WTC, Bileho Domu a u Pentagonu budou pomniky totality - billboardy a sochy nadcloveka s jarmulkou, saxafonem a plastickou pannou v rozkroku, nad hlavou jim budou letat radary, mucirny, rakety, bombardery a vrtulniky, hledajici teroristy s komunistickym mozkem, geny a militantni vychovou. Bolshevici budou tancovat podle saxafonu na zcizenou etnickou hudbu.

0 0
možnosti

Jerry

12. 9. 2008 3:43
Zábavné ...

.. žvanění zakomplexovaných blbečků.Mnohem méně zábavné ale je,že se odehrává prostřednictvím kdysi docela solidních LN. 

0 0
možnosti

Bidlo

11. 9. 2008 22:39
Knížák, ředitel NG, je umělecky i lidsky pokleslá kreatura!

To je nepochybné!!Rv(Y)>-

0 0
možnosti

Otakar

11. 9. 2008 16:39
vandrák

Knižáku, nikdy jsi nic kloudného nedokázal. Vynikáš pouze hulvátstvím a drzostí. Inteligeci jsi nepobral. Vandroval jsi do Dostála a on, aby od tebe měl pokoj, ti dal dnešní trafiku. Tobě to však vlezlo do palice a myslíš si, že veřejnost tě bere, ale ve skutečnosti s tebou každý pohrdá a má tě za blba. :-D:-D:-D:-D:-D

0 0
možnosti

Kwisatz Haderach

11. 9. 2008 17:13
Re: vandrák

sakra neurážejte ho vy hulváte, třeba já ho mám za něco úplně jiného. . za automobilového vraha;-)

0 0
možnosti

Rico

11. 9. 2008 15:45
Krása na židli nesmírná

Daleko větší průser než podobné zemědělské hrátečky je fakt, že v této Kulturní zemi se mohl stát ředitelem Národní galerie (pozor: s Uměním s velkým U) aktivně působicí, činný a prodávajicí umělec, Knížák První.

A když tehdy si koupil KP svu první Čtyřkolku, opomněl svým náštěvám doma sotva kdy svého džypa ukázat!

Jinými slovy asi tak, že pravil: Ukážu vám mý nový fáro!

Zda někdy i dodal: To budete koukat! není prameny doloženo, lze však předpokládat coby accsessoire charakteru doytčného Poloboha na beton!

0 0
možnosti

snilek

11. 9. 2008 14:43
kdo je M.K

ten velký mág vyrábějící trpaslíky a židle na kterých se nedá sedět?Díky profesore za skutečné umění,naučil jste mne vnímat krásno.

0 0
možnosti

JaS

11. 9. 2008 16:49
Re: kdo je M.K

Podobná krása jako nové pražské tramvaje.

0 0
možnosti

kampelicka

11. 9. 2008 12:32
Opravdu kdo to je ?

 Nepoda na mne  trestni oznameni protoze nevim kdo to je ?

0 0
možnosti

x-y

11. 9. 2008 11:15
ale

M.K BYL kdysi rebel jakých bylo v české kotlině minimum je to ale dávno, pradávno....

0 0
možnosti