Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Jelen, Rybičky 48, Sto zvířat... Sázavafest dnes zahájí "zvířecí den"

Kultura

  12:00
SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU - V zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou dnes odpoledne začne 14. ročník hudebního festivalu Sázavafest. Zahajovací den se ponese ve znamení skupin, jejichž název nějakým způsobem souvisí se zvířaty. Zahrají Ovčie kiahne, Madame Butterfly, Kohout plaší smrt, Jelen, Pub Animals, Medvěd 009, Rybičky 48, Sto zvířat, Škwor a Zajíc company.

Sto zvířat foto: MAFRA - Michal Klíma

Na vedlejší scéně se uskuteční festival Svazu autorů a interpretů SAI. Sázavafest potrvá do 2. srpna.

Festival láká na Xindla X i Lucii Bílou

Oproti minulým ročníkům letos více než na zahraniční jména vsadí organizátoři na oblíbené tuzemské interprety. Hlavními hvězdami budou podle pořadatelů Lucie Bílá, Xindl X, Dan Bárta, Chinaski nebo Monkey Business. Dvě posledně jmenované kapely vystoupí v pátek, kdy se na hlavní scéně objeví také Mňága a žďorp.

V sobotu vystoupí Dan Bárta & Illustratosphere, Ondřej Havelka & Melody Makers, Lucie Bílá a Xindl X. Óčko stage bude patřit kapelám Wohnout, Cartonnage nebo Support  Lesbiens.  

Loni prošlo branami Sázavafestu podle informací policie 10.000 lidí. Na čtyřech scénách vystoupilo přes 100 domácích i zahraničních kapel.

ČTĚTE TAKÉ

Sázavafest už pětkrát měnil místo svého konání. Akce začínala v Týnci nad Sázavou, pokračovala v Sázavě a v Kácově na Kutnohorsku, kde se konal jubilejní 10. ročník. Dva ročníky se uskutečnily v prostorách bývalých kasáren v Benešově a loni poprvé ve Světlé nad Sázavou. Více informací se nachází na www.sazavafest.cz.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...